Chec Red Velvet

Chec Red Velvet sau chec catifea roșie este un desert special, deosebit potrivit pentru o zi de sărbătoare. Impresionează prin aspectul elegant și culoarea frumoasă.

Se apropie o zi specială pentru catolici și mai târziu pentru ortodocși și anume Sfintele Paști. Și cum o zi specială cere un desert special am creat acest dulce deosebit. Nu este un desert de zi cu zi dar se merită uneori să ne răsfățăm cu ceva frumos și gustos. Așa că eu sper să îi dați o șansă acestui chec Red Velvet de care eu sunt foarte mândră.

După cum se vede în mijloc am reușit cât de cât să înserez un fluture. Aici a fost puțin de muncă pentru că am copt un blat de pandișpan separat. Din acesta am decupat cu o formă de fursecuri 20 de fluturi pe care i-am așezat unul după altul in forma de chec. Apoi aluatul de chec l-am turnat cu grijă să nu mișc șirul de fluturi.

Voi dacă aveți deja o formă de fursecuri iepuraș puteți decupa cu această formă. Eu nu am avut și am folosit ce aveam deja în casă și mi s-a părut mai potrivit cu primăvara și sărbătorile pascale.

Chec Red Velvet

Prep Time 40 mins
Cook Time 1 hr
2 hrs
Total Time 3 hrs 40 mins

Equipment

  • Tava 35/45
  • Tava de chec
  • Mixer
  • Forma de fursecuri fluture

Ingredients
  

Blat de pandispan

  • 5 Ouă
  • 90 g Zahăr
  • 100 g Făină
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • Un praf de sare

Blat Red Velvet

  • 3 Ouă
  • 200 g Zahăr
  • 60 g Unt
  • 120 g Ulei
  • 120 g Iaurt grecesc 10% grasime
  • 200 g Făină
  • 7 g Cacao
  • 1 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Bicarbonat de sodiu
  • 1 lg Oțet
  • 1 lgt Colorant alimentar roșu gel
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • lgt Sare

Crema de branza

  • 150 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • 100 g Cremă de brânză
  • 25 g Zahăr pudră

Decor

  • Căpșuni
  • Firmituri de blat

Instructions
 

Blat de pandișpan

  • Se pun albușurile într-un bol și se bat împreună cu zahărul până devin o bezea fermă. Se adaugă pe rând gălbenușurile și sarea. Cu un tel se încorporează treptat făina. Se pune hârtie de copt in tavă și se toarnă copozitia. Se nivelează și se pune la copt pentru10-15 minute la 180°.
  • După ce s-a copt blatul de pandișpan se lasă să se răcească. Apoi se desprinde de pe hârtia de copt și se decupează cu o formă de fursecuri 20 de fluturi.

Blat Red Velvet

  • Ouăle împreună cu zahărul și zahărul vanilinat se bat într-un bol cu ajutorul unui mixer până se albesc. Untul moale se amestecă cu uleiul și se toarnă în fir subțire peste ouă. Se adaugă iaurtul și bicarbonatul de sodiu amestecat cu oțet.
  • Făina se amestecă cu praful de copt, sarea și cacaua și se încorporează in compoziție. La final se adaugă colorantul alimentar roșu.
  • Se pune hârtie de copt într-o formă de chec. Pe fundul tăvii se pun patru linguri din compoziție. Fluturii lipiți unul de altul se pun în mijlocul tăvii de chec. Restul de compoziție se toarnă cu grijă de jur împrejurul coloanei de fluturi și deasupra.
  • Tava se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 25-30 minute. După ce s-a copt se scoate din tavă și se lasă să se răcească.

Crema de brânză

  • Smântână, crema de brânză și zahărul se bat cu mixerul foarte bine până devine o cremă legată, aerată.

Asamblare

  • Se decupează foarte puțin din partea de sus a checului, pe orizontală și se fărămițează pe o farfurie. Checul se pune pe un platou iar deasupra se întinde crema de brânză. Se presară firmiturile de blat și se așează căpșuni tăiate pe jumătate. Platoul se pune în frigider până în momentul servirii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating