Prăjitura Tăvălită

Prăjitura Tăvălită
Prajitura Tavalita

Prăjitura Tăvălită, pandișpan pufos îmbrăcat în sos de cacao și nucă de cocos. Rețeta foarte ușoară a binecunoscutei prăjituri de casă.

Cine nu cunoate și nu a gustat măcar o dată prăjitura Tăvălită? Blatul pufos și galben în contrast cu exteriorul acoperit de sos gros cu cacao nu poate fi uitat. În copilărie mulți dintre noi o devoram pur și simplu și era nelipsită de la orice masă de sărbătoare. Și acum îmi amintesc cât de mult îmi plăcea această prăjitură pufoasă, parfumată cu esență de rom. Eu așa îmi amintesc de rea.

Cu această rețetă încep seria de prăjituri pentru sărbătorile de iarnă și sper să vă fie de ajutor. Puteți să răsfoiți blogul și pentru alte rețete pe care să le pregătiți pentru cei dragi de sărbători. Veți găsi rețete pentru preparate foarte simple și ușoare, deosebit de gustoase.

prajitura tavalita

Prăjitura Tăvălită

Prep Time 1 hour
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour 18 minutes

Equipment

  • 1 Tava 30/20cm

Ingredients
  

Blat

  • 7 Ouă
  • 150 g Zahăr
  • 100 g Ulei
  • 240 g Făină
  • 2 plicuri Zahăr vanilinat
  • Coajă rasă de la o lămâie
  • ¼ lgt Sare

Glazura

  • 400 g Lapte
  • 200 g Zahăr
  • 100 g Unt 80% grăsime
  • 50 g Cacao
  • 200 g Nucă de cocos
  • 1 lgt Esență de rom

Instructions
 

Blat

  • Albușurile se bat spumă tare împreună cu zahărul folosind un mixer. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, treptat, până se formează o maioneză. Se adaugă coaja de lămâie, zahărul vanilinat și sarea, apoi se încorporează treptat în albușurile bătute.
  • Treptat se încorporează în compoziție făina amestecată cu praful de copt, amestecând de jos în sus. Compoziția se toarnă într-o tavă în care s-a pus hârtier de copt și se pune la copt pentru 20 minute la 180° sau până trece testul scobitorii.
  • După ce s-a copt blatul se scoate cu hârtia de copt din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar. Blatul rece se porționează după dorință în pătrate mici sau dreptunghiuri..

Glazura

  • În timp ce blatul este la cuptor se pregătește glazura.
  • Într-o crăticioară se amestecă zahărul și cacaua, apoi se adaugă laptele. Se pune crăticioara pe foc, iar când sosul s-a încălzit se adaugă untul tăiat cubulete. Se lasă să fiarbă până s-a topit tot untul, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
  • În sosul rece se adaugă esența de rom.

Asamblare

  • Cu ajutorul unei frigărui se ia o bucățică de blat, se dă prin sosul de cacao, apoi se aseaza pe un grătar. Se procedează astfel cu toate bucățelele de blat.
  • Tot cu ajutorul unei frigărui se ia câte o bucățică de blat îmbrăcat în sos, se tăvălește prin nucă de cocos și se aseaza pe un platou.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating