Tartă cu ciuperci și bacon
Tartă cu ciuperci și bacon sau mai bine spus plăcintă delicioasă cu aluat foietaj umplută cu ciuperci,bacon și spanac. Se pregătește rapid și este gustoasă atât caldă cât și rece.
Nu pot spune că această tartă cu ciuperci și bacon este pregătită cu aluat clasic de tartă deși cred că ar fi la fel de gustoasă. Am folosit aluat de foietaj pentru a scurta timpul de pregătire și doar am copt-o într-o formă de tartă . Super bună și destul de consistentă poate fi prânz sau cină alături de o salată.
Tartă cu ciuperci și bacon
Ingredients
- 400 g Aluat de foietaj
- 250 g Ciuperci
- 4 Ouă
- 120 g Bacon
- 100 g Cașcaval
- 200 g Smântână
- 40 g Baby spanac
- 30 g Roșii deshidratate
- 20 g Ulei
- ½ lgt Sare
- ½ lgt Piper
Instructions
- Se călește în ulei baconul tăiat mărunt. Se scoate apoi pe o farfurie și în aceeași tigaie se călesc ciupercile tăiate.
- Într-un castron se bat cu furculița ouăle și se adaugă smântâna, cașcavalul ras, roșiile uscate tocate, baconul și ciupercile reci. Se amestecă apoi se continuă cu sare, piper și spanac.
- Aluatul de foietaj se așează în tavă și se ridică și pe pereții acesteia. Se toarnă compoziția. Se pune în cuptorul încălzit la 190° și se coace 25 minute. După ce s-a copt se lasă în tavă să se răcească puțin apoi se porționează.