Gogoși cu banane la cuptor

Gogosi cu banane la cuptor

Gogoși cu banane la cuptor, fragede și aromate, decorate cu ciocolată cu lapte. Gogoși sănătoase cu brânză proaspătă coapte în cuptor.

Cui nu-i este poftă de gogoși? Cred că tuturor. Dar pentru că de obicei se prăjesc în ulei gândul că au nu știu câte calorii ne mai scade pofta. Dar există și variante mai sănătoase și anume această rețetă de gogoși cu banane la cuptor. Astfel ne putem face câte o poftă de gogoși aromate fără a ne simți vinovați.

Rețeta este foarte ușoară, rapidă și chiar nu conține zahăr exceptând zahărul din pliculețele de zahăr vanilinat. Este și foarte spornică pentru că ies 30 de gogoși destul de măricele pe care le-am copt în trei tavi. Abia după ce s-au răcit toate le-am decorat cu ciocolată topită pe care am pus-o într-un poș. Se poate folosi o pungă în locul poșului de unică folosință dacă nu aveți în casă sau nu folosiți de obicei.

Aceste gogoși coapte pot fi un mic dejun rapid alături de un pahar de lapte sau o cafea. Eu așa le-am preferat a doua zi dimineață și au fost delicioase.

Gogoși cu banane la cuptor

Prep Time 20 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 50 mins
Servings 30 bucăți

Equipment

  • Tavi pentru cuptor

Ingredients
  

  • 2 Ouă
  • 270 g Banane 2 bucăți
  • 40 g Unt
  • 150 g Brânză proaspătă
  • 500 g Făină
  • 2 plicuri Zahăr vanilinat
  • 2 lgt Praf de copt
  • lgt Sare

Decor

  • 100 g Ciocolată cu lapte

Instructions
 

  • Bananele se decojesc, se pun într-un castron și se pasează cu o furculiță. Se adaugă brânza de vaci bine scursă de zer și ouăle.
  • Se amestecă foarte bine apoi se adaugă untul topit, cele două plicuri de zahăr vanilinat, sarea și praful de copt amestecat cu făina. Se frământă cu mâna un aluat care se întinde pe blatul de lucru ușor înfăinat.
  • Cu o formă rotundă se decupează cercuri apoi se decupează și mijlocul fiecărui cerc. Resturile de aluat se scutură de făină și se frământă din nou pentru a întinde altă tranșă de aluat.
  • Se pune hârtie de copt în tava de copt și se așează zece cercuri. Tava se pune la copt la 180° pentru 10 minute. Se coc pe rând trei tăvi a câte zece bucăți.
  • După ce s-au copt și s-au răcit, gogoșile se așează pe un grătar pentru a fi ornate.

Decor

  • Se topește ciocolata pe baie de abur, se pune într-un pos apoi se decorează fiecare gogoașă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating