Pilaf cu ciuperci la cuptor
Pilaf cu ciuperci la cuptor, cea mai ușoară mâncare cu orez, de post, pe care o poți pregăti simplu la cuptor. Pilaf cremos și gustos cu ciuperci, o masă sățioasă ce poate fi prânz sau cină.
De mult m-am obișnuit să fac pilaful la cuptor indiferent de care este: pilaf cu carne de pui , pilaf cu legume sau pilaf cu ciuperci. Așa este mult mai simplu. Nu mai trebuie să stau lângă aragaz și să amestec din când în când în oală. Pun oala în cuptor și cât timp se gătește eu pregătesc altceva. Astfel pregătit acest fel de mâncare îmi iese un pilaf cu ciuperci la cuptor foarte cremos și gustos fără să îmi ocupe prea mult timp.
Cine dorește poate pregăti acest pilaf cu ciuperci cu supă de pui sau supă de vită dacă o aveți deja pregătită. Oricum ați alege să pregătiți această mâncare este delicioasă mai ales cu o salată de varză sau legume murate alături.
Pilaf cu ciuperci la cuptor
Ingredients
- 300 g Ciuperci champignon
- 400 g Orez
- 1 Ceapă
- 1 Morcov mic
- 70 g Ulei
- 1.250 g Supă de legume
- 1 lgt Sare
- ½ lgt Piper
Instructions
- Ceapa se taie mărunt și se călește într-o oală, în ulei până se înmoaie. Se adaugă morcovul dat pe răzătoare și se continuă sa se calească împreună.
- Se adaugă orezul, se amestecă și se mai lasă un minut pe foc. Se toarnă supa de legume și ciupercile spălate și feliate. Se sărează și se piperează.
- Oala se pune în cuptorul încălzit în prealabil. Se gătește 40 minute la 170°. După expirarea timpului se scoate oala din cuptor, se acoperă cu un capac și se lasă așa cinci minute. Apoi se servește cu legume murate sau salată de varză.