Go Back

Gogoși cu banane la cuptor

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 30 bucăți

Equipment

  • Tavi pentru cuptor

Ingredients
  

  • 2 Ouă
  • 270 g Banane 2 bucăți
  • 40 g Unt
  • 150 g Brânză proaspătă
  • 500 g Făină
  • 2 plicuri Zahăr vanilinat
  • 2 lgt Praf de copt
  • lgt Sare

Decor

  • 100 g Ciocolată cu lapte

Instructions
 

  • Bananele se decojesc, se pun într-un castron și se pasează cu o furculiță. Se adaugă brânza de vaci bine scursă de zer și ouăle.
  • Se amestecă foarte bine apoi se adaugă untul topit, cele două plicuri de zahăr vanilinat, sarea și praful de copt amestecat cu făina. Se frământă cu mâna un aluat care se întinde pe blatul de lucru ușor înfăinat.
  • Cu o formă rotundă se decupează cercuri apoi se decupează și mijlocul fiecărui cerc. Resturile de aluat se scutură de făină și se frământă din nou pentru a întinde altă tranșă de aluat.
  • Se pune hârtie de copt în tava de copt și se așează zece cercuri. Tava se pune la copt la 180° pentru 10 minute. Se coc pe rând trei tăvi a câte zece bucăți.
  • După ce s-au copt și s-au răcit, gogoșile se așează pe un grătar pentru a fi ornate.

Decor

  • Se topește ciocolata pe baie de abur, se pune într-un pos apoi se decorează fiecare gogoașă.