Bananele se decojesc, se pun într-un castron și se pasează cu o furculiță. Se adaugă brânza de vaci bine scursă de zer și ouăle.
Se amestecă foarte bine apoi se adaugă untul topit, cele două plicuri de zahăr vanilinat, sarea și praful de copt amestecat cu făina. Se frământă cu mâna un aluat care se întinde pe blatul de lucru ușor înfăinat.
Cu o formă rotundă se decupează cercuri apoi se decupează și mijlocul fiecărui cerc. Resturile de aluat se scutură de făină și se frământă din nou pentru a întinde altă tranșă de aluat.
Se pune hârtie de copt în tava de copt și se așează zece cercuri. Tava se pune la copt la 180° pentru 10 minute. Se coc pe rând trei tăvi a câte zece bucăți.
După ce s-au copt și s-au răcit, gogoșile se așează pe un grătar pentru a fi ornate.
Decor
Se topește ciocolata pe baie de abur, se pune într-un pos apoi se decorează fiecare gogoașă.