
Aripioare lipicioase la cuptor, fragede și picante glazurate într-un sos delicios cu miere de albine. Aripioare de pui pregătite ușor dar atât de bune încât nu te poți opri doar să le guști.
Rețeta de aripioare lipicioase la cuptor nu are nimic complicat în pregătirea ei. Se face un sos în care se îmbracă și se marinează aripioarele apoi se pun la copt în cuptor. Dar gustul este o altă poveste. Începi să mănânci și nu te mai poți opri, atât sunt de gustoase. Picante și lipicioase nu știi ce să faci mai întâi, să mesteci sau să îți lingi degetele, la propriu vorbind. Pentru că se mănâncă simplu cu mâna și de preferat acasă unde te poți bucură liniștit de atâta bunătate.
Iar dacă lângă ele se află și o porție generoasă de cartofi prăjiți și un sos răcoritor cu iaurt cum se întâmplă la noi de obicei poți spune că ai o masă regească fără să stai prea mult timp în bucătărie.

Aripioare lipicioase la cuptor
Ingredients
- 1.5 kg Aripioare de pui
- 3 lg Ketchup
- 1 lg Miere de albine
- 1 lg Sos piri piri
- 1 lg Ulei de măsline
- 1 lg Praf de usturoi
- 1 lgt Oțet balsamic
- 1 lgt Oregano
- 2 lgt Sare
- 1 lgt Cimbru
- 1 lgt Piper
Sos cu iaurt
- 3 lg Iaurt 10% grasime
- 1 lg Maioneză
- 1 lg Suc de lămâie
- Sare si piper
Instructions
- Se taie vârfurile aripioarelor, se pârlesc și se spală. Într-un castron se pun și se amestecă toate ingredientele. Aripioarele de pui se amestecă cu sosul format, se acoperă castronul cu folie alimentară și se pune în frigider pentru două ore.
- Se pune hârtie de copt în tava aragazului și se așează aripioarele una lângă altă. Tava se pune în cuptor pentru 30 minute la 200°. Apoi se întorc pe partea cealaltă și se mai lasă 10 minute după care se întorc din nou și se mai lasă la rumenit 5 minute.
Sos cu iaurt
- Se amestecă toate ingredientele într-un castronel și se ține la rece până în momentul servirii.