Go Back

Cheesecake fără coacere cu jeleu de căpșuni

Prep Time 1 hour
3 hours
Total Time 4 hours
Servings 8 porții

Equipment

  • Mixer
  • Inel tava detasabila de tort 23 cm
  • Blender vertical

Ingredients
  

Blat

  • 400 g Biscuiți digestivi
  • 150 g Unt

Mousse de iaurt

  • 700 g Iaurt de capșuni
  • 400 g Cremă de brânză
  • 100 g Zahăr pudră
  • 200 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • 20 g Gelatină
  • 100 g Apă

Jeleu de capsuni

  • 450 g Capșuni
  • 50 g Zahăr tos
  • 5 g Gelatină
  • 30 g Apă

Decor

  • Capșuni

Instructions
 

Blat

  • Biscuiții se macină într-un chopper. Într-un castron se pun biscuiții măcinați și se amestecă cu untul topit.
  • Inelul formei de tort se așează pe un platou. Se pune amestecul de biscuiți cu unt se nivelează și se tasează foarte bine. Se pune apoi în frigider pentru 30 min.

Mousse de iaurt

  • Gelatina se pune la înmuiat în apă pentru 10 minute. Smântana se încălzește ușor pe foc. Se adaugă gelatina și se amestecă până se topește. Nu trebuie să fiarbă! Se ia se pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
  • Într-un castron se pune crema de brânză, iaurtul și zahărul pudră. Se amestecă cu mixerul. Se adaugă smântana răcită, treptat amestecând la viteză mică.
  • Se scoate blatul din frigider, se toarnă mousse-ul de iaurt și se pune din nou la frigider pentru o oră.

Jeleu de căpșuni

  • Gelatina se pune la înmuiat în apă pentru 10 minute. Căpșunile și zahărul se pun într-o cratiță și se fierb amestecând din când până ce zahărul nu se mai simte. Se ia cratița de pe foc, se pasează totul cu un blender vertical și se trece apoi prin sită.
  • Piureul de căpșuni se pune din nou pe foc să se încălzească și se adaugă gelatina. Se amestecă până se topește. Nu trebuie să fiarbă! Se ia de pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
  • Când a ajuns la temperatura camerei se toarnă jeleul peste mousse-ul de iaurt și se pune din nou la frigider până se întărește.

Decorare

  • Se scoate cheesecake-ul din frigider. Cu o spatulă se trece ușor peste margini apoi se scoate inelul formei de tort. Se decorează cu căpșuni.