Prăjitură turnată cu mere
Prăjitură turnată cu mere, una din cele mai simple și spornice prăjituri. Are un blat pufos, umplutură de mere cu scorțișoară și se poate pregăti în tot timpul anului.
Rețeta acestei prăjituri este una dintre cele mai vechi și mai des pregătite prăjituri pe care le fac. Este foarte versatilă și se poate înlocui umplutura de mere cu dovleac sau brânză proaspătă. Nu trebuie să știi nu știu ce tehnici de pregătire și nici nu are ingrediente pretențioase. Veți vedea că după ce o veți pregăti o dată va fi foarte cerută de pofticioși.
Prăjitură turnată cu mere
Ingredients
Blat
- 4 Ouă
- 150 g Zahăr
- 150 ml Ulei
- 280 ml Lapte
- 400 g Făină
- 1 plic Praf de copt
- 1 lgt Esentă de vanilie
- 1 praf Sare
Umplutura
- 700 g Mere cântărite răzuite
- 40 g Zahăr
- ½ lgt Scortișoară
- 1 lg Ulei
Instructions
- Merele se spală , se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Într-o cratiță se pune uleiul la încins și se adaugă merele și zahărul. Se lasă pe foc, amestecând din când în când, până scade tot sucul și merele încep să se călească. Acum se pune scorțișoara, se amestecă și se lasă deoparte.
- Într-un bol se pun ouăle cu un praf de sare și se amestecă cu mixerul. Se adaugă zahărul și se continuă până ce acesta se dizolvă. Apoi se adaugă uleiul, laptele, praful de copt, esența de vanilie și făina.
- Se pune hârtie de copt într-o tavă cu diametrul de 30/20. Se toarnă mai mult de jumătate din compoziție în tavă apoi se pun merele călite. Deasupra se pune restul de compoziție fără a se întinde cu lingura.
- Tava se pune în cuptorul încins în prealabil la 180° și se coace aproximativ 30 de minute. Când prăjitura este rece se porționează și se pudrează cu zahăr pudră.