Salată de legume coapte și cușcuș
Știu că este foarte cald și nimeni nu vrea să stea prea mult prin bucătărie. Totuși mai trebuie să și mâncăm ceva și o salată de legume coapte și cușcuș este foarte potrivită. Deși trebuiesc coapte legumele pentru salată, timpul petrecut în bucătărie este foarte scurt. Este o salată foarte sățioasă,gustoasă și potrivită pentru o cină ușoară.
Salată de legume coapte și cușcuș
Ingredients
- 150 g Cușcuș
- 1 Ceapă
- 1 Ardei roșu
- 1 Ardei verde
- 1 Dovlecel
- 1 Păstârnac
- 1 Morcov
- 2 lg Ulei de măsline
- 1 lg Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
- ⅕ lgt Curcuma
Instructions
- Se încinge cuptorul la 200°. Legumele se spală, se curăță, se taie în bucăți mari și se pun într-o tavă cu hârtie de copt. Direct în tavă se adaugă sare și piper după gust și o lingură de ulei de măsline. Se amestecă și se pun în cuptor. Din când în când se întorc cu o lingură.
- Cât timp se coc legumele se pune apă la fiert (de trei ori cât cantitatea de cușcuș ) cu puțină sare. Când a început să clocotească se adaugă cuscus-ul și se amestecă. Se fierbe conform instrucțiunilor de pe pachet. După ce s-a fiert (să fie ușor al dente) se strecoară și se clătește cu apă rece. Se lasă la scurs.
- Când legumele s-au rumenit se lasă la răcit, apoi se pun într-un castron încăpător împreună cu cușcuș-ul și se condimentează.