Salată de legume coapte și cușcuș

Salată de legume coapte și cușcuș
salata de legume cu cus-cus

Știu că este foarte cald și nimeni nu vrea să stea prea mult prin bucătărie. Totuși mai trebuie să și mâncăm ceva și o salată de legume coapte și cușcuș este foarte potrivită. Deși trebuiesc coapte legumele pentru salată, timpul petrecut în bucătărie este foarte scurt. Este o salată foarte sățioasă,gustoasă și potrivită pentru o cină ușoară.

salata de legume coapte cu cuscus

Salată de legume coapte și cușcuș

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 150 g Cușcuș
  • 1 Ceapă
  • 1 Ardei roșu
  • 1 Ardei verde
  • 1 Dovlecel
  • 1 Păstârnac
  • 1 Morcov
  • 2 lg Ulei de măsline
  • 1 lg Zeamă de lămâie
  • Sare
  • Piper
  • lgt Curcuma

Instructions
 

  • Se încinge cuptorul la 200°. Legumele se spală, se curăță, se taie în bucăți mari și se pun într-o tavă cu hârtie de copt. Direct în tavă se adaugă sare și piper după gust și o lingură de ulei de măsline. Se amestecă și se pun în cuptor. Din când în când se întorc cu o lingură.
  • Cât timp se coc legumele se pune apă la fiert (de trei ori cât cantitatea de cușcuș ) cu puțină sare. Când a început să clocotească se adaugă cuscus-ul și se amestecă. Se fierbe conform instrucțiunilor de pe pachet. După ce s-a fiert (să fie ușor al dente) se strecoară și se clătește cu apă rece. Se lasă la scurs.
  • Când legumele s-au rumenit se lasă la răcit, apoi se pun într-un castron încăpător împreună cu cușcuș-ul și se condimentează.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating