
Prăjitură pufoasă cu căpșuni sau pandișpan cu căpșuni. Cu un blat pufos și aromat este una dintre cele mai simple prăjituri cu fructe.
Această prăjitură pufoasă cu căpșuni care este și foarte spornică, o pregătesc în tot timpul anului. Chiar dacă nu am căpșuni proaspete iese la fel de gustoasă și cu căpșuni congelate pe care le las la dezghețat mai întâi. Blatul pufos și aromat cu vanilie poate fi folosit și la alte prăjituri cu fructe sau la fel de bine poate fi transformat în blat de tort.

Prăjitură pufoasă cu căpșuni
Equipment
- Mixer
- Tava 30/20
Ingredients
- 7 Ouă
- 250 g Zahăr tos
- 200 g Făină
- 100 g Unt
- 200 g Căpșuni
- 2 lgt Esență de vanilie
- 1 lgt Praf de copt
- 30 g Zahăr pudră vanilat
- ⅕ lgt Sare
Instructions
- Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare împreună cu zahărul tos. Gălbenușurile se amestecă cu esența de vanile, sarea și untul topit.
- Se încorporează în albușurile bătute amestecul cu gălbenușuri. Se adaugă făina cernută și amestecată cu praful de copt.
- Se pune hârtie de copt în tavă și se toarnă compoziția. Tava se pune în cuptor pentru 5 minute la 180°. După 5 minute de copt se scoate tava din cuptor și se așează căpșunile spălate și fără codițe.
- Se introduce din nou în cuptor prăjitura și se mai lasă la copt aproximativ 20-25 minute sau până trece testul scobitorii. După ce s-a copt prăjitura se lasă la răcit apoi se scoate din tavă pe un platou și se pudrează cu zahăr farin.