Chec glazurat cu ciocolată
Chec glazurat cu ciocolată pufos și aromat foarte ușor de pregătit. Desert pe placul iubitorilor de ciocolată dar nu numai.
Checul este un desert binecunoscut de toți și fiecare dintre noi avem câte o rețetă de chec pe care preferăm să o pregătim. Eu m-am gândit să îmbrac în haine noi un preparat simplu, să îl fac puțin mai elegant și așa am realizat acest chec glazurat cu ciocolată, cu multă ciocolată.
Ingredientele sunt pentru pregătirea a două checuri coapte în forme obișnuite deci este un desert destul de spornic.
Chec glazurat cu ciocolată
Ingredients
Chec
- 8 Ouă
- 200 g Zahăr
- 70 g Ulei
- 50 g Chipsuri de ciocolată plus cateva pentru decor
- 20 g Cacao
- 1 lgt Praf de copt
- 1 lgt Esentă de vanilie
- 220 g Făină
- 1 praf Sare
Glazura
- 200 g Ciocolată neagră
- 30 g Unt
- 30 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
- 3 lg Lapte
Instructions
Chec
- Se separă gălbenușurile de albușuri în vase diferite. Albușurile se bat spumă cu praful de sare și zahărul adăugat treptat.
- Gălbenușurile se amestecă cu esența de vanilie și uleiul și se adaugă treptat peste albușuri. Se adaugă făina și praful de copt.
- Se scot cinci linguri din compoziție într-un castron și se amestecă cu cacaua. În restul de compoziție se adaugă chipsurile de ciocolată.
- Se scot cinci linguri din compoziție într-un castron și se amestecă cu cacaua. În restul de compoziție se adaugă chipsurile de ciocolată.
- Tăvile se pun în cuptorul încălzit în prealabil și se coc 25 minute la 180°. După ce s-au copt se scot din cuptor, se lasă să re răcorească puțin apoi se scot din forme și se lasă să se răcească pe un grătar.
Glazura
- Ciocolată se rupe în bucăți și se pune împreună cu celelalte ingrediente să se topească pe baie de abur amestecând ușor. Se lasă să se răcească puțin la temperatura camerei apoi se toarnă peste cele două checuri. Se decorează cu chipsuri de ciocolată.