Paste cu usturoi și pecorino

paste cu usturoi si pecorino

Paste cu usturoi și pecorino, simplu de pregătit în cel mult 15 minute, cu doar câteva ingrediente la îndemâna oricui.

Mi-a adus fiică-mea de la mama lor din Italia un pachet de paste, farfalle, foarte frumos colorate. Și pentru că ar fi fost păcat să le acopăr cu vre-un fel de sos le-am gătit cat de simplu am putut inspirată de o altă rețetă italiană pasta aglio, olio e peperoncino. Singurele diferențe față de rețeta renumită sunt sucul de lămâie pe care l-am pus în sos și pecorino pe care l-am presărat pe deasupra.

Nu îmi rămâne decât să vă poftesc să pregătiți aceste paste cu usturoi si pecorino, un alt mod de a găti pastele, simplu și gustos, într-un timp foarte scurt.

Paste cu usturoi și pecorino

Cook Time 15 mins
Servings 2 porții

Ingredients
  

  • 250 g Paste
  • 40 g Ulei de măsline
  • 20 g Pecorino ras
  • 1 lg Suc de lămâie
  • ½ lgt Fulgi de ardei
  • ¼ lgt Piper
  • ¼ lgt Sare

Instructions
 

  • Pastele se fierb în apă cu sare conform instructiunilor de pe pachet apoi se scurg într-o sită.
  • Usturoiul și fulgii de ardei se pun în uleiul încins și se amestecă rapid să nu se ardă. Se adaugă sucul de lămâie.
  • Pastele se pun peste sos, se amestecă și se potrivește gustul cu sare și piper.
  • Se servesc fierbinți cu pecorino proaspăt ras presărat pe deasupra.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating