Paste cu usturoi și pecorino
Paste cu usturoi și pecorino, simplu de pregătit în cel mult 15 minute, cu doar câteva ingrediente la îndemâna oricui.
Mi-a adus fiică-mea de la mama lor din Italia un pachet de paste, farfalle, foarte frumos colorate. Și pentru că ar fi fost păcat să le acopăr cu vre-un fel de sos le-am gătit cat de simplu am putut inspirată de o altă rețetă italiană pasta aglio, olio e peperoncino. Singurele diferențe față de rețeta renumită sunt sucul de lămâie pe care l-am pus în sos și pecorino pe care l-am presărat pe deasupra.
Nu îmi rămâne decât să vă poftesc să pregătiți aceste paste cu usturoi si pecorino, un alt mod de a găti pastele, simplu și gustos, într-un timp foarte scurt.
Paste cu usturoi și pecorino
Ingredients
- 250 g Paste
- 40 g Ulei de măsline
- 20 g Pecorino ras
- 1 lg Suc de lămâie
- ½ lgt Fulgi de ardei
- ¼ lgt Piper
- ¼ lgt Sare
Instructions
- Pastele se fierb în apă cu sare conform instructiunilor de pe pachet apoi se scurg într-o sită.
- Usturoiul și fulgii de ardei se pun în uleiul încins și se amestecă rapid să nu se ardă. Se adaugă sucul de lămâie.
- Pastele se pun peste sos, se amestecă și se potrivește gustul cu sare și piper.
- Se servesc fierbinți cu pecorino proaspăt ras presărat pe deasupra.