Plăcintă cu brânză proaspătă și mozzarella
Plăcintă cu brânză proaspătă și mozzarella, o rețetă simplă de plăcintă încrețită. Plăcintă cu foi și brânză din doar câteva ingrediente ieftine.
A venit frigul și cu el pofta de plăcinte fierbinți, proaspăt scoase din cuptor, cum este și această plăcintă cu brânză proaspătă și mozzarella. Este timpul perfect de savurat o bucată de plăcintă fierbinte cu un iaurt alaturi sau un ceai în orice moment al zilei. Iar dacă o astfel de plăcintă se poate face ușor este cu mult mai bine. Eu am pregătit-o rapid într-o dimineață de weekend și în aproape jumătate de oră am scos-o proaspăt coapta din cuptor. Nu am așteptat să se răcească, de unde atâta răbdare, când în bucătărie mirosea atât de bine!
Pentru această plăcintă am folosit câteva foi de plăcintă din comerț, un pachet de brânză proaspătă și mozzarella. Am considerat că este de ajuns cantitatea de umplutură și chiar a fost perfectă pentru câte foi am folosit. Cine dorește mai multă umplutură poate dubla cantitățile ingredientelor.
Plăcintă cu brânză proaspătă și mozzarella
Ingredients
- 8 Foi Placintă din comert
- 150 g Mozzarella
- 275 g Brânză proaspătă
- 2 lg Iaurt grecesc
- Unt pentru uns tava
Instructions
- Într-un castron se amestecă brânza proaspătă cu mozzarella rasă. Umplutura se împarte în opt părți.
- Se unge o tavă cu unt. Umplutura se presară pe o foaie de plăcintă, apoi se rulează foaia și se strânge ca un acordeon. Se aseaza în tavă.
- La fel se procedează și cu celelate foi de plăcintă. Se așează sul după sul în tavă. Toată suprafața plăcintei se unge cu iaurt.
- Se coace plăcinta la 190° timp de 25 minute, până se rumenește.