Guguluf cu lămâie și afine
Guguluf cu lămâie și afine sau chec pufos cu textură densă este un dulce minunat cu arome de vară.
Rețeta de guguluf cu lămâie și afine este foarte ușoară. Totul se amestecă într-un singur vas și se coace într-o formă specială de guguluf. Iar glazura se prepară rapid din zahăr pudra și puțin lapte peste care se pun câteva afine pentru decor.
Guguluf cu lămâie și afine
Equipment
- Mixer
- Forma pentru guguluf
Ingredients
- 5 Ouă
- 85 g Miere de albine
- 100 g Unt topit
- 110 g Afine
- 120 Zahăr
- 150 ml Lapte
- 380 g Făină
- 1 lgt Esență de vanilie
- 1 lgt Praf de copt
- 1 lgt Bicarbonat de sodiu
- Coaja și sucul de la o lămâie
- Un praf de sare
Glazura
- 100 g Zahăr pudră
- 2 lg Lapte
- Afine
Instructions
- Se încălzește cuptorul la 170°. Într-un castron se pun ouăle cu un praf de sare și se spumează cu mixerul. Se adaugă treptat zahărul, apoi mierea de albine. Apoi pe rând untul topit, laptele, sucul și coaja de lămâie , esența de vanilie, praful de copt și bicarbonatul. La urmă se încorporează făina și cu ajutorul unei spatule afinele spălate.
- Se unge forma de guguluf cu ulei și se tapetează cu făină. Compoziția se toarnă în formă și se pune în cuptor, la copt, pentru 45 minute. După ce s-a copt, cu un cuțit se desprinde ușor pe margini. Se lasă 10-15 minute așa în formă, apoi se răstoarnă pe o farfurie. Se lasă să se răcească complet.
Glazura
- Într-un castronel se pune zahărul pudră și laptele și se amestecă foate bine. Cu o lingură se pune glazura pe guguluf. Se presară câteva afine.