Fursecuri sandwich cu dovleac

fursecuri sandwich cu dovleac

Fursecuri sandwich cu dovleac, absolut delicioase, umplute cu multă cremă marshmallow. Sunt foarte fragede, aromate și se pregătesc ușor.

Rețeta de fursecuri sandwich cu dovleac este prima rețetă cu dovleac pe care am pregătit-o în acest an folosind acest aliment specific toamnei. Va mai urma încă o rețetă de fursecuri iar alte rețete delicioase cu dovleac sunt deja pe blog și sunt foarte apreciate.

Dovleacul placintar, cel mai cultivat soi la noi în țară, pe lângă gustul sau dulce este și o sursă bogată de vitamine. Deci este foarte bine de consumat mai ales în plin sezon. Eu îl folosesc cel mai des copt în cuptor și apoi făcut piure pe care îl adaug în preparate. Tot așa piure îl congelez pentru al folosi iarna în diverse rețete.

Acum să va spun câte ceva despre rețeta de azi de fursecuri. Să nu credeți că sunt niște prăjiturele mititele, delicate și migălos de pregătit. Absolut deloc! Sunt mari, adică mari cât o minge de tenis și sunt umplute cu multă cremă delicioasă făcută din doar două ingrediente, marshmallow și mascarpone. O să va îndrăgostiți de crema asta că și mine dealtfel. Fursecurile umplute rezistă foarte bine câteva zile fără a se usca. Rămân la fel de fragede ca atunci când au fost pregătite, deci desertul este asigurat pentru câteva zile.

fursecuri sandwich cu dovleac

Fursecuri sandwich cu dovleac

Prep Time 30 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 40 mins
Servings 8 bucăți

Ingredients
  

Fursecuri

  • 260 g Piure de dovleac
  • 70 g Untură
  • 60 g Unt 82% grăsime
  • 70 g Zahăr brun
  • 275 g Făină
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Bicarbonat de sodiu
  • ¼ lgt Sare

Crema

  • 120 g Marshmallow albe, mari
  • 250 g Mascarpone

Instructions
 

Fursecuri

  • Se omogenizează foarte bine într-un castron untul și untura care au fost ținute la temperatura camerei. Se adaugă zahărul și se mixează până ce acesta nu se mai simte în compoziție.
  • Se adaugă piureul de dovleac și esența de vanilie. Făina se amestecă cu sarea, praful de copt și bicarbonatul și se adaugă in compoziție.
  • Se pune hârtie de copt în două tavi de aragaz și cu o lingură de înghețată se ia din copozitie și se pun câte 8 grămăjoare în fiecare cu distanță între ele. Se coc aproximativ 10 minute la 180°, până încep să devină rumene pe margini.
  • După ce s-au copt se lasă să se răcească apoi se umplu cu cremă.

Crema

  • Se topesc bezelele pe baie de abur sau în cuptorul cu microunde. Nu trebuie să fie fierbinți, doar cât să se imoaie. Se lasă puțin să se răcorească amestecând-ule continuu pentru omogenizare. Se adaugă câte o lingură de mascarpone și se amestecă foarte bine după fiecare până se încorporează toată.
  • Se pune câte o lingură de cremă pe câte un fursec și se acoperă cu altul. Vor ieși opt fursecuri sandwich.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating