Paste integrale cu varză kale
Paste integrale cu varză kale o combinație simplă, sănătoasă și plină de vitamine într-o farfurie. Un preparat rapid și plin de savoare care poate fi masă de prânz sau cină.
Eu am introdus în alimentație de curând varza kale și tare rău îmi pare că nu am făcut-o mai devreme pentru că este delicioasă. Și din ce am reușit să citesc despre ea este considerată un superaliment datorită vitaminelor și mineralelor din compoziție. Fierul, calciul și vitamina k aflanudu-se în capul listei.
Dar altceva ce am aflat și îmi place este faptul că subsantele pe care le conține accelerează metabolismul și contribuie la arderea grăsimilor. Așa că acest superaliment va face parte mereu din alimentația mea și sper că și din a celorlați membri ai familieii mele. Deși soțul meu, carnivor convins, nu are o prea mare relație de prietenie cu ce este verde și fără carne.
Rețeta de paste integrale cu varză kale este după cum veți vedea foarte ușor de pregătit dar foarte, foarte gustoasă. Gustul deosebit datorându-se mai ales miezului de nucă măcinat pe care l-am rumenit puțin înainte să-l presar peste paste.
Paste integrale cu varză kale
Ingredients
- 250 g Paste integrale spaghete
- 4 frunze Varză kale
- 2 catei Usuroi
- 2 lg Ulei de măsline
- 2 lg Miez de nucă măcinat
- 2 lgt Pesto verde
- 1 lg Parmezan ras
- ½ lgt Piper
- 1½ lg Sare
- 3 L Apă
Instructions
- Apa se pune la fiert cu o lingură de sare. Când a început să fiarbă se pun pastele și se lasă să fiarbă 8 minute amestecând din când în când. Între timp se pregătesc ingredientele.
- Frunzele de varză kale se spală și li se scoate partea mai tare din mijloc. Apoi se taie în bucăți potrivite. Cățeii de usturoi se curăță și se toacă mărunt. Miezul de nucă măcinat se rumenește puțin într-o tigaie fără grăsime.
- Într-o cratiță se călește în uleiul de măsline usturoiul tocat peste care se adaugă sosul pesto. Se amestecă și se adaugă pastele scurse, varza kale, parmezanul, sarea, piperul și un polonic din apa în care au fiert pastele. Cratița se acoperă cu un capac și se lasă să se înăbușe totul 2 minute. În momentul servirii se presară pe deasupra miezul de nucă rumenit.