Curry de pui

Curry de pui în stil pakistanez, un fel de mâncare picant și foarte aromat. Poți prepara acasă simplu și rapid un curry delicios, o explozie de gusturi.

Am văzut pe Paprika acum vre-o doi ani cred, o emisiune despre mâncarea stradală apreciată de localnicii din Pakistan. Iar curry-ul de pui era un fel de mâncare pregătit rapid și servit cu naan direct pe stradă de orice înfometat. Am adaptat rețeta pentru a fi pe placul tuturor din casă și de atunci este un fel de mâncare care dispare pur și simplu din farfuriile noastre.

Mie îmi place să pregătesc această rețetă de curry de pui cu mult sos cremos și picant. De aceea pun în mâncare multe roșii tocate mărunt sau date la blender și mult iaurt. Iaurtul pe care eu îl folosesc este un iaurt gras cu 10% grăsime și trebuie ținut la temperatura camerei înainte de a fi adăugat în mâncare.

Folosesc curry pudră din comerț și deși conține turmeric mai adaug puțin pentru culoare. Orezul lângă care se servește poate fi pregătit la abur cu puțin tumeric dar eu aleg varianta mult mai ușoară. Folosesc un orez la pungulite pe care doar îl fierb in apă cu sare fără alte condimente.

Toate ingredientele sunt pentru o rețetă pentru mai multe persoane dar se pot înjumătăți cantitățile dacă nu doriți să gătiți atât de mult. La noi se mănâncă și câte două porții o dată așa că nouă abia ne ajunge.

Deci, iubitori de arome exotice gătiți acasă simplu și rapid și dați-mi de știre dacă ați încercat rețeta de aici sau de pe contul meu de pe instagram.

Curry de pui

Prep Time 10 mins
Cook Time 35 mins
Servings 8 porții

Equipment

  • tigaie wok

Ingredients
  

  • 700 g Piept de pui
  • 400 g Roșii
  • 400 g Iaurt
  • 30 g Ulei
  • 1 Ceapă
  • 1 lg Curry pudră
  • 1 lg Ghimbir proaspăt ras
  • ½ lgt Turmeric
  • 1 lgt Boia iute
  • ½ lgt Garam Masala
  • 1 lgt Sare
  • 1 lgt Piper

Instructions
 

  • Ceapa se toacă și se călește în uleiul încins împreună cu ghimbirul proaspăt ras. Când ceapă s-a înmuiat se adaugă piaptul de pui tăiat cuburi. Se lasă pe foc amestecând din când în când până ce carnea se albește.
  • Se adaugă turmericul și se amestecă. Apoi se pun roșiile și restul de condimente. Se amestecă și se lasă să fiarbă până mai scade. Se adaugă iaurtul, se amestecă apoi se lasă să mai dea câteva clocote.
  • Se servește cu orez fiert simplu sau condimentat cu turmeric.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating