Tiramisu cu ananas
Tiramisu cu ananas, desert fin și răcoritor de vară. Pregătit la rece și gata de servit în cel mai scurt timp. Se poate asambla și în pahare sau în borcane frumos decorate și este ușor de transportat la un picnic.
Tiramisu în varianta sa originală este unul din cele mai cunoscute și mai consumate deserturi italiene. Această rețetă de tiramisu cu ananas este o adaptare a clasicei rețete.
Pentru că nu conține cafea sau lichior este un desert potrivit și pentru copii. Una din fetele mele nu mănâncă de obicei tiramisu clasic astfel încât a trebuit să pregătesc ceva și pentru gustul ei. Totuși este la fel de cremos și delicios și se prepară la fel de rapid.
Tiramisu cu ananas
Equipment
- Mixer
Ingredients
- 135 g Pișcoturi Savoiardi 16 bucăți
- 250 g Mascarpone
- 3 Ouă
- 1 cutie Compot de ananas bucăți
- 45 g Zahăr pudră
- 1 lht Esență de vanilie
Instructions
- Se desface conserva de ananas. Sucul se pune într-un castron și bucățile de ananas în alt castron. Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat spumă tare cu ajutorul unui mixer.
- Într-un bol se pune mascarpone, zahărul pudră, esența de vanilie și cele trei gălbenușuri și se amestecă cu mixerul la viteză mare. Cu o lingură se ia din spuma de albușuri și se încorporează în crema de gălbenușuri. Treptat, cu mișcări de jos în sus, până ce se termină toată spuma de albușuri se amesteca.
- Pe un platou se așează un rând de pișcoturi însiropate în sucul de ananas. Apoi se pune jumătate din cremă și bucăți de ananas. Dacă sunt prea mari se mai pot tăia în jumătăți. Se continuă cu următorul strat de pișcoturi însiropate în suc de ananas.
- Crema rămasă se pune într-un poș sau într-o pungă care se taie într-un capăt. Se decorează al doilea strat de pișcoturi cu cremă și bucățele de ananas. Înainte de servire se ține în frigider cel puțin 30 de minute.