Papanași prăjiți cu smântână și dulceață de afine

papanasi prajiti cu smantana si dulceata

Papanași prăjiți cu smântână și dulceață de afine , desert tradițional ușor de pregătit acasă cu ingrediente puține.

Rețeta de papanași prăjiți cu smântână și dulceață este foarte simplă și rapidă. Trebuie ținut cont de calitatea ingredientelor pentru a ieși pufoși. Să fie prăjiți la foc mediu într-o cratiță cu fund dublu. Brânză de vaci să fie bine scursă pentru a nu mai adaugă în compoziție mai multă făină decât se cere in rețetă. Altfel vor ieși papanași cu o consistentă tare și interior umed, nefiind bine pătrunși la prăjit.

Eu am ales să îi suprapun atunci când i-am servit și i-am făcut mai mici. Mi-au ieșit 20 de cercuri și 10 bile pe care le-am prăjit în ulei încins și le-am scos pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Noi i-am servit cu smântână acră și dulceață de afine făcută în casă.

Dacă nu va plac etajati și doriți papanași mai mari voi puteți decupa 10 bucăți cu un diametru mai mare și 10 bile de aluat. Sau îi puteți coace și să îi pudrați doar cu zahăr și vor fi la fel de gustoși.

Papanași prăjiți cu smântână și dulceață de afine

Prep Time 30 mins
Cook Time 20 mins
Servings 10 porții

Ingredients
  

  • 550 g Brânză de vaci
  • 2 Ouă
  • 2 lgt Esență de vanilie
  • 1 lgt Praf de copt
  • 360 g Faină
  • ¼ lgt Sare
  • 400 ml Ulei pentru prăjit
  • Smântână
  • Dulceață de afine

Instructions
 

  • Într-un castron se pune brânza de vaci și sarea și se fărămițează cu o furculiță. Se adaugă ouăle pe rând și se amestecă bine după fiecare.
  • Apoi se adaugă esența de vanilie și praful de copt. La final se încorporează faina și se formează un aluat care nu se frământă mult. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se pune in frigider 20 minute
  • După ce s-a odihnit aluatul se împarte în două și se întinde fiecare parte pe masă presărată cu puțina făină. Se decupează în total 20 cercuri și 10 bile.
  • Uleiul se pune la încins într-o cratiță cu fundul dublu și se prăjesc cercurile și bilele de aluat la foc mediu. Se scot pe prosoape de hârtie.
  • Se montează în momentul servirii. Pe o farfurie se pune un gogoașă, o linguriță de smântână și o linguriță de dulceață de afine. Apoi altă gogoașă, o linguriță de smântână și o linguriță de dulceață iar deasupra bilă de aluat prăjită.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating