Rulouri mini pizza pufoase

Rulouri mini pizza pufoase
rulouri mini pizza pufoase

Rulouri mini pizza pufoase: foarte apreciate de copii ca și gustare pentru școală sau aperitiv la petrecerile lor. Pentru că sunt mici iar blatul este moale și gustos sunt îndrăgite de toți chiar și la micul dejun.

Eu fac de mulți ani aceste rulouri mini pizza, încă de când erau fetele mele mici. Le pregăteam pentru petrecerile de la zilele lor de naștere și aveau foarte mare succes printre copii. Tot atunci pregăteam și delicioșii crenvuștii în aluat, rețeta cărora o voi posta cât mai curând pe blog.

Rețeta pentru aceste rulouri mini pizza pufoase este foarte ușor de pregătit. Cu puțină organizare a ingredientelor, în scurt timp veți avea pe masă rulouri mini pizza delicioase. Spre încântarea tuturor, dar mai ales a copiilor. Se păstrează foarte bine până a două zi, dacă mai rămân și pot fi încălzite în cuptorul cu microunde.

rulouri mini pizza pufoase

Rulouri mini pizza pufoase

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Servings 32 bucăți

Ingredients
  

  • 450 g Făină
  • 250 ml Apă caldă
  • 300 g Salam
  • 170 g Cașcaval
  • 40 ml Suc de roșii
  • 20 ml Ulei de măsline
  • 20 g Drojdie proaspătă
  • 1 lgt Sare
  • 1 lgt Oregano uscat
  • 1 lgt Zahăr
  • 1 Ou

Instructions
 

  • Drojdia se amestecă cu zahărul într-un castronel până se lichefiază. Se adaugă o lingură de apă caldă și se lasă deoparte. Făina se pune într-un castron, cașcavalul se dă pe răzătoare. Salamul, fără membrana în care a fost ambalat se taie in bucăți mari și se pune într-un blender. Se pasează câteva secunde.
  • Se pune drojdia în mijlocul castronului cu făină și se amestecă. Se adaugă apa și uleiul. După ce s-au omogenizat se adaugă și sarea. Se frământă aluatul și se lasă la crescut aproximativ 30 de minute.
  • După ce și-a dublat volumul se împarte aluatul în două părți. Se întinde o parte de aluat pe blatul de lucru înfăinat. Pe toată suprafața se întinde jumătate din sucul de roșii. Se presară o jumătate de linguriță de oregano și jumătate din salamul mărunțit. Peste tot se presară jumătate din cantitatea de cașcaval. Se rulează și se taie în 16 rulouri.
  • Într-o tavă cu hârtie de copt se pun rulourile de pizza culcate. Se ung cu ou bătut și se coc la 200° cca. 20 de minute.
  • La fel se procedează și cu cealaltă parte de aluat și cu restul ingredientelor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating