Go Back

Spumă de ciocolată

Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 4 porții

Equipment

  • Mixer
  • Pahare pentru servit

Ingredients
  

  • 2 Ouă
  • 2 lg Zahăr
  • 150 g Ciocolată amăruie 50% cacao
  • 250 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • un praf Sare

Instructions
 

  • Smântana și ciocolată se topesc la bain-marie. Se separă gălbenușurile de albușuri. Într-un castron se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare apoi se adaugă treptat în ciocolată topită. Amestecul trebuie să fie fierbinte cât să se gătească ouăle și se ține pe foc aproximativ un minut. Se lasă la temperatura camerei să se mai răcorească până se bat albușurile spumă.
  • Albușurile împreună cu zahărul se bat spumă tare cu ajutorul unui mixer. Se încorporează albușurile, în compoziția de ciocolată, cu o lingură amestecând de jos în sus. Compoziția se toarnă în pahare și se pune la rece în frigider pentru câteva ore.