Fursecuri fragede pentru Halloween

Fursecuri fragede pentru Halloween
fursecuri fragede pentru Halloween

Fursecuri fragede pentru Halloween, fursecuri în formă de degete de vrăjitoare și fețe amenințătoare. Desert din aluat fraged cu aromă de ciocolată.

Am pregătit fursecuri fragede pentru Halloween, un fel de biscuiți din aluat fraged decorați în ton cu sărbătoarea ce vine la sfârșit de octombrie. Eu nu am talent la modelat aluatul în anumite forme dar am încercat să le dau fursecurilor o formă amenințătoare. M-am gândit la niste degete urâte de vrăjitoare și niste fețe care se strâmbă. Ceva gen emoticon care se strâmbă scoțând limba. Acum, eu nu stiu ce părere aveți voi, dar pot să vă spun sigur că fursecurile chiar daca par urâte sunt foarte bune. Sunt foarte fragede și se topesc pur și simplu în gură.

Am pregătit fursecurile dintr-un aluat fraged în care am adăugat bucățele de biscuiți Oreo pe care le-am măcinat mai întăi. Am vrut să obțin același gust ca la biscuiții Oreo dar fară cremă. Am cumpărat din supermarket o pungă de bucățele de biscuiți din care am folosit pentru această rețetă. Cred că se găsesc de cumpărat cam prin toate magazinele mari.

Să vă spun puțin cum am procedat cu aluatul după ce a stat la rece. Aluatul l-am împărțit în două, o parte a devenit degete, o parte fețe. Mi-a ieșit o tavă cu fete și o tavă cu degete. Din partea de aluat pentru degete am făcut două suluri lungi de grosimea unui deget. Am tăiat bucăți cât degetul arătător și am încercat să-i dau formă de deget. Pentru unghii am folosit felii de migdale pe care le-am cumpărat tot din supermarchet.

Din cealaltă parte de aluat am făcut un sul mai gros pe care l-am porționat în felii. Am decorat cu muguri de pin pentru ochi și cu felii de migdale pentru limbă. Cred că dacă fursecurile sunt pregătite cu copii aceștia ar fi foarte încântați să le decoreze.

fursecuri fragede pentru Halloween

Fursecuri fragede pentru Halloween

Prep Time 1 hour
Cook Time 17 minutes
timp de racire 1 hour
Total Time 2 hours 17 minutes

Ingredients
  

  • 1 Ou
  • 135 g Unt 80% grăsime
  • 75 g Bucățele biscuiți Oreo măcinate
  • 100 g Zahăr pudră
  • 250 g Făină
  • 1 lgt Bicarbonat de amoniu
  • 1 lgt Oțet
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • ¼ lgt Sare

Instructions
 

  • Untul moale, la temperatura camerei , se mixează într-un bol împreună cu zahărul pudră. Se adaugă oul, sarea și esența de vanilie. Se amestecă, apoi se adaugă biscuiții măcinați și amoniacul stins cu oțet.
  • Se încorporează făina folosind o lingură de lemn. Aluatul obținut se înfășoară în folie alimentară și se pune în frigider pentru o oră.
  • Se scoate aluatul din frigider, se îndepărtează folia și se împarte în două. O parte se pune pe masa presărată cu făină, iar cealaltă se înfășoară în folie și se pune la rece până se folosește.
  • Din aluatul de pe masă se fac cu măna două suluri subțiri de groasimea unui deget. Se porționează cât degetul arătător iar într-un capăt, mai oval se pune o felie de migdală. Cu un cuțit se fac câte trei crestataturi să imite cât mai mult un deget. Se aseaza în tava în care s-a pus hârtie de copt.
  • Se scoate cealalata parte de aluat din folie și se formează un sul gros care se feliază. Se decorează cu muguri de pin și felii de migdală. Se aseaza în tava în care s-a pus hârtie de copt.
  • Tăvile se pun în cuptorul încălzit în prealabil la 180°. Se coc fursecurile 17-18 minute, până se rumenesc pe fund.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating