
Tartă cu zucchini și spanac, un preparat simplu și gustos. Tarta cu aluat foitaj și umplutură generoasă de legume și cremă de brânză.
Dacă mă urmăriți de ceva timp cred că v-ați dat seama cât de mult îmi plac tartele. Îmi place să le mănânc dar mai ales să le pregătesc iar această tartă cu zucchini și spanac este una din preferatele mele. Aluatul foitaj crocant și stratul gros de umplutură se îmbină perfect făcând dintr-o simplă tarta cu legume un preparat deosebit. Veți vedea atunci când o veți pregăti la ce mă refer și sigur îmi veți da dreptate. Parmezan, spanac verde, mărar verde și dovlecei zucchini au arome care nu au cum, împreună, să nu fie apetisante.
Tarta cu zucchini și spanac se pregătește foarte simplu după cum veți vedea în descrierea rețetei iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Mai ales acum spanacul verde se găsește și prin piețe nu doar la supermaket iar dovleceii zucchini se găsesc oricând doriți. Eu îi prefer în rețete pentru că au mai puțină apă decât dovleceii obișnuiți.
Am copt tarta într-o formă detașabilă de tarta dreptunghiulară și am porționat-o în doisprezece triunghiuri. Dacă nu aveți o astfel de formă nu este nici o problemă, puteți coace tarta și într-o formă rotundă de tarta sau chiar într-o tavă cu pereții mai înalți. O puteți porționa în bucăți mai mici sau mai mari după cum doriți dar este de preferat să nu fie tăiată fierbinte. Chiar dacă miroase îmbietor atunci când este scoasă din cuptor este mai bine să fie lăsată să se răcească.

Tartă cu zucchini și spanac
Ingredients
- 800 g Aluat foitaj
- 200 g Baby spanac
- 200 g Cremă de brânză
- 3 Ouă
- 2 lg Ulei
- 2 Zucchini
- 2 lg Parmezan ras
- 1 Ceapă
- 1 lg Marar verde tocat
- 1 Ou pentru uns
- ⅓ lgt Sare
- ⅓ lgt Piper
Instructions
- Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei. Se adaugă spanacul și se lasă pe foc până scade tot lichidul format, amestecând din când în când.
- Într-un castron se pun dovleceii rași și scurși de apa lor. Apoi se adaugă crema de brânză, parmezanul, spanacul călit și mărarul și se amestecă. Se adaugă ouăle bătute puțin cu o furculiță, sarea și piperul.
- Într-o formă de tartă se așează 400g aluat foitaj, o foaie de aluat. Se ridică aluatul pe pereții formei iar surplusul se îndepărtează cu un cuțit. Se toarnă umplutura și se acoperă cu cealaltă foaie de aluat, alte 400g. Se unge toată suprafața tartei cu ou bătut iar cu un cuțit se fac mici crestături.
- Se introduce tava în cuptorul încălzit în prealabil la 200° și se coace tarta timp de 40 minute. După ce s-a rumenit se soate tava din cuptor, se lasă să se răcească apoi se scoate tarta din tavă și se portionează.