Go Back

Aripioare lipicioase la cuptor

Prep Time 2 hours 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 3 hours
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 1.5 kg Aripioare de pui
  • 3 lg Ketchup
  • 1 lg Miere de albine
  • 1 lg Sos piri piri
  • 1 lg Ulei de măsline
  • 1 lg Praf de usturoi
  • 1 lgt Oțet balsamic
  • 1 lgt Oregano
  • 2 lgt Sare
  • 1 lgt Cimbru
  • 1 lgt Piper

Sos cu iaurt

  • 3 lg Iaurt 10% grasime
  • 1 lg Maioneză
  • 1 lg Suc de lămâie
  • Sare si piper

Instructions
 

  • Se taie vârfurile aripioarelor, se pârlesc și se spală. Într-un castron se pun și se amestecă toate ingredientele. Aripioarele de pui se amestecă cu sosul format, se acoperă castronul cu folie alimentară și se pune în frigider pentru două ore.
  • Se pune hârtie de copt în tava aragazului și se așează aripioarele una lângă altă. Tava se pune în cuptor pentru 30 minute la 200°. Apoi se întorc pe partea cealaltă și se mai lasă 10 minute după care se întorc din nou și se mai lasă la rumenit 5 minute.

Sos cu iaurt

  • Se amestecă toate ingredientele într-un castronel și se ține la rece până în momentul servirii.