Prăjitură rapidă cu prune

prajitura rapida cu prune

Prăjitură rapidă cu prune, porția de dulce cu fructe de sezon într-un final de weekend de toamnă. Se pregătește într-un singur vas în 15 minute.

Sunt pline piețele și magazinele de prune, parcă anul acesta mai mult că niciodată. Sunt și multe deserturi cu prune pe care fiecare dintre noi le pregătește în fiecare toamnă. Așa cum fac și eu după ce îmi asigur congelatorul cu câteva pungi de prune pentru a pregăti la iarnă deliciosul crumble.

Azi este rândul unui desert ușor de pregătit, cu fructe proaspăt culese(nu de mine:)) pudrat cu mult zahăr aromatizat cu vanilie. Prăjitură rapidă cu prune are un rând de fructe în interior și unul deasupra și nu conține praf de copt. Pentru a crește blatul m-am folosit doar de albușurile bătute spumă.

După cum veți vedea în rețetă nu sunt multe ingrediente, dar sunt la îndemâna oricui. Așa că nu va rămâne decât să încercați această prăjitură acum când sunt fructe proaspete și să îmi spuneți cum va ieșit.

prajitura rapida cu prune

Prăjitură rapidă cu prune

Prep Time 15 mins
Cook Time 35 mins
Total Time 50 mins
Servings 20 bucăți

Equipment

  • Tava 30/20
  • Mixer

Ingredients
  

  • 7 Ouă
  • 500 g Prune
  • 220 g Zahăr
  • 200 g Iaurt
  • 100 g Ulei
  • 450 g Făină
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • 1 praf Sare
  • 2 lg Zahăr pudră vanilat pentu pudrat

Instructions
 

  • Prunele se spală, se scot sâmburii și se taie în sferturi. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu zahărul.
  • Gălbenușurile se amestecă cu uleiul într-un bol. Apoi se adaugă iaurtul, praful de sare și zahărul vanilinat. Se adaugă ușor albușurile apoi se încorporează făina amestecând cu o spatulă de jos in sus.
  • Se pune hârtie de copt în tavă și se toarnă jumătate din compoziție. Se așează un rând de prune apoi se toarnă restul de compoziție. Deasupra se pun prunele rămase și se pune la copt în cuptorul preîncălzit pentru 35 minute la 180°.
  • După ce a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă să se răcească apoi se pudrează cu zahăr.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating