Cupcakes de Crăciun cu ciocolată

Cupcakes de Crăciun cu ciocolată
cupcakes de craciun cu ciocolata

Cupcakes de Crăciun cu ciocolată, desert minunat îmbrăcat în haine de sărbătoare. Cupcakes cu ciocolată și cremă delicată de mascarpone și frișcă.

Nu imi vine să cred că am intrat în săptămâna Crăciunului și mai sunt câteva zile și se termină și acest an. Un an care a trecut rapid cu bune și cu rele, un an care și-a pus amprenta apăsat în viată mea. Dar cum totul trece, se reinoieste, se schimbă voi accepta totul și voi merge mai departe. Mai departe merg și cu rețetele pe care vi le propun pentru sărbători iar această de azi, cupcakes de Crăciun cu ciocolată este una dintre ele.

Aceste mici prăjiturele cu ciocolată, delicioase, se pot face foarte simplu și pot fi decorate ușor chiar și de un începător în bucătărie. Tot farmecul lor constă în hârtiuța în care au fost coapte, specifice sărbătorilor de iarnă și în modul în care au fost decorate. Trebuie doar să încercați și veți vedea cât de simplu sunt de făcut dar și cât sunt de gustoase.

cupcakes de craciun cu ciocolata

Cupcakes de Crăciun cu ciocolată

Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour
Servings 20 bucăți

Equipment

  • 20 Hârtiuțe pentru brioșe
  • 1 Tavă pentru brioşe
  • Mixer

Ingredients
  

  • 3 Ouă
  • 200 g Ciocolată 30% cacao
  • 70 g Unt 80% grăsime
  • 120 g Zahăr
  • 20 g Cacao
  • 120 g Iaurt grecesc
  • 150 g Făină
  • 100 g Cireșe confiate
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • ¼ lgt Sare

Cremă

  • 200 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • 250 g Mascarpone
  • 60 g Zahăr pudră
  • 1 lgt Esență de vanilie

Decor

  • 2 lg Sprinkles

Instructions
 

  • Ciocolata ruptă în bucăți se pune într-un vas împreună cu zahărul, untul și cacaua și se topesc pe baie de abur. Se lasă să se răcească puțin apoi se pune într-un castron și se încorporează ouăle pe rând. Se adaugă iaurtul, sarea, esența de vanilie apoi făina și praful de copt.
  • Se așează în tavă hârtiuțele pentru brioșe și se pune cu o lingură de înghețată din compoziție. Să fie hârtiuțele pline pe trei sferturi. Se adaugă câte o cireașa în fiecare și se pune tava în cuptorul încins în prealabil. Se coc brioșele 20 minute la 180°.
  • După ce s-au copt se scot din tavă și se apun alte hartiute pentru restul de compoziție. Toate brioșele se lasă să se răcească înainte de a fi decorate.

Crema

  • Se pun într-un bol toate ingredientele reci, de la frigider. Se amestecă foarte bine cu mixerul până devine o cremă consistentă. Nu se insistă pentru a nu se tăia crema.
  • Crema se pune într-un poș cu dui și se decorează fiecare brioșă. Se presară sprinkles apoi se dau la rece cel puțin o oră.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating