Choux a la creme

choux a la creme

Choux a la creme, mini eclere cu cremă de vanilie, glazurate cu ciocolată. Rețeta ușoară de choux a la creme cu aluat opărit și untură.

Rețeta aceasta, de choux a la creme în care am folosit untură și nu unt sau ulei, o am dintr-o carte cu rețete de Sanda Marin. Este o rețeta sigură care nu da greș niciodată dacă se respectă întocmai.

Doar două lucruri trebuiesc respectate pentru reușita gogoselelor frumos crescute dar goale pe dinăuntru. Și anume, atunci când se pregătește aluatul trebuie amestecat rapid și ținut pe foc până ce pe fundul cratitei se formează o pojghița subțire. Asta înseamnă că aluatul este destul de uscat și se poate folosi.

Al doilea lucru care trebuie respectat, sub nici o formă nu se deschide cuptorul în timpul coacerii. Altfel gogoselele se vor lăsa și nu vor mai fi goale pe dinăuntru. Deci nu mai pot fi umplute cu cremă.

Pentru a fi puse în tavă eu am folosit un poș dar se pot pune foarte bine și cu lingurița lăsând un spațiu de 3-4 cm între ele pentru a crește. După ce am copt toate gogoselele le-am lăsat să se răcească apoi le-am umplut printr-o gaură pe fundul lor și am folosit tot un pos dar cu un dui pentru umplut. Dacă nu aveți nu este nici o problemă. Se poate tăia un căpăcel din gogoșică, se umple cu cremă apoi se pune capacul la loc și se glazurează sau se pudrează cu zahăr.

Pentru că le-am umplut întregi mie mi-a fost foarte ușor să le dau pe deasupra prin ciocolată topită. Le-am pus apoi pe un platou, gătite gata și le-am ținut în frigider până le-am servit. Sunt fragede, pline de cremă de vanilie și demențial de bune.

choux a la creme

Choux a la creme

Prep Time 30 mins
Cook Time 25 mins

Ingredients
  

Gogoșele

  • 4 Ouă
  • 250 g Apă
  • 80 g Untură
  • 125 g Făină
  • un praf Sare

Crema

  • 500 g Lapte
  • 4 Ouă
  • 180 g Zahăr
  • 75 g Făină
  • 1 lgt Esență de vanilie

Glazura

  • 150 g Ciocolată 52% cacao
  • 20 g Unt

Instructions
 

Gogoșele

  • Se pune apa, untura și sarea într-un vas antiaderent să fiarbă. Se adaugă făina și se amestecă continuu până se desprinde aluatul de pe vas și este bine uscat. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească puțin.
  • Se încorporează treptat câte un ou amestecând foarte bine dupa fiecare. Aluatul se pune într-un poș și se formează grămăjoare pe o tavă în care s-a pus hârtie de copt lăsând spațiu între ele.
  • Se coc 25 minute la 180°. După ce s-au copt se lasă să se răcească apoi se umplu cu cremă.

Crema

  • Ouăle, zahărul și făina se amestecă în vasul in care se vor găti. Laptele se încălzește foarte bine și se toarnă peste celelalte ingrediente treptat până se încorporează tot. Se pune vasul pe foc și se amestecă până ce crema s-a îngroșat, apoi se adaugă esența de vanilie.
  • Crema se lasă să se răcească acoperită cu folie alimentară.

Glazura

  • Ciocolata ruptă bucăți și untul se topesc pe baie de abur.

Asamblare

  • Se pune crema într-un poș cu dui pentru umplut și se umplu gogoselele. Se dau prin glazură de ciocolată, se așează pe un platou și se pun în frigider până în momentul servirii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating