cheesecake banane thumbnail

Cheesecake cu banane și ciocolată

cheesecake banane si ciocolata

Cheesecake cu banane și ciocolată este un desert plin se savoare care poate fi preparat cu două zile înainte de servire. Cu cât stă mai mult la rece cu atât aromele se combină și devine un desert cremos și foarte aromat.

Este un cheesecake care se prepară la rece destul de repede. Doar că trebuie să avem răbdare să-l lăsăm la friginer cel puțin 12 ore. Am făcut crusta din biscuiți tip petit beure, puțin mai groasă decât in mod obișnuit la un cheesecake. Mi s-a părut că așa se echilibrează mai bine cu crema de banane și glazura de ciocolată.

Acest cheesecake cu banane și ciocolată nu conține mult zahăr și sigur va fi apreciat atât de cei ce încearcă să renunțe la zahăr cât și de copii.

cheesecake banane si ciocolata

Cheesecake cu banane și ciocolată

Prep Time 20 minutes
Cook Time 12 hours
Servings 10 porţii

Equipment

  • Blender vertical
  • Mixer
  • Tavă detașabilă de tort

Ingredients
  

Crusta

  • 350 g Biscuiți
  • 150 g Unt

Crema de banane

  • 450 g Piure de banane
  • 310 g Brânză proaspătă dulce
  • 200 ml Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • 100 ml Apă
  • 80 g Zahăr
  • 10 g Gelatină
  • 1 lgt Esență de vanilie

Glazura

  • 200 g Ciocolată cu lapte
  • 30 g Unt
  • 2 lgt Lapte

Decor

  • 50 g Fulgi de ciocolată

Instructions
 

Crusta

  • Biscuiții se mărunțesc într-un chopper sau se pun într-o pungă și se bat cu un făcăleț 🙂 Se pun într-un castron și se amestecă cu untul topit, dar nu fierbinte. Amestecul de biscuiți se pune într-o tavă detașabilă de tort pe fundul căreia s-a pus hârtie de copt. Se tasează foarte bine și se pune în frigider

Crema de banane

  • Gelatina se pune la înmuiat cu apă. După 10 minute când gelatina s-a înmuiat se pune smântâna la încălzit, dar să nu fiarbă.Se ia de pe foc și în ea se adaugă gelatina și se amestecă până la dizolvarea acesteia. Se lasă la răcit
  • Într-un castron se pune brânza proaspătă și se pasează cu ajutorul unui blender vertical. Se adaugă piureul de banane, zahărul și esența de vanilie. Peste compoziție se adaugă smântâna cu gelatina. Se scoate tava din frigider și se toarnă crema de banane peste crustă. Se pune din nou în frigider pentru 4-5 ore.

Glazura

  • Se topește pe baie de abur ciocolata ruptă în bucăți , împreună cu untul și laptele. După ce s-au topit complet se lasă la răcit la temperatura camerei. Când s-a răcit se toarnă peste cheesecake-ul scos din frigider și se mai lasă la frigider 6 ore. Înainte de servire se decorează cu fulgi de ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating