
Prăjitură cu caise, desert de vară cu cremă fină de frișcă și brânză, iar deasupra un plus de gust, ciocolată albă. Simplu, răcoros și gata în scurt timp, numai bun de savurat cu familia sau prietenii.
Recunosc, am făcut această prăjitură cu caise într-o zi de vară când aveam niste caise foarte coapte și nu voiam să le las să se strice. Am zis că trebuie să le folosesc într-un desert rapid, dar care să arate bine și să fie pe gustul tuturor.
Am făcut un blat obișnuit peste care am așezat un strat de caise feliate. După ce s-a copt și s-a răcit blatul am pus cu poșul un strat generos de cremă. Pe aceasta am făcut-o cu smântână dulce pentru frișcă, puțin zahăr pudră și cremă de brânză. Aceste ingrediente se potrivesc de minune și nu dau greș niciodată. Pentru un plus de gust am topit puțină ciocolată albă și am șprițuit pe deasupra.
Rezultatul? O prăjitură răcoroasă, ușoară și gustoasă, pe care oricine o poate pregăti fară prea mare efort. Merge perfect când ai musafiri, dar și când vrei să faci ceva bun pentru familie. Iar dacă nu ai caise poți pune oricare alt fruct ai în bucătărie, piersici, cireșe sau fructe de pădure.
Cam atât pot să povestesc despre prăjitura de azi, simplă rapidă și foarte gustoasă. Dacă o încerci și tu, m-aș bucura să-mi spui cum ți-a ieșit și dacă a plăcut familiei.
Și dacă tot ești aici, te invit să răsfoiești și celelalte rețete de pe blog. Sunt tot așa, ușor de făcut și potrivite pentru mesele de zi cu zi sau pentru ocazii speciale.

Prăjitură cu caise
Equipment
- Tava 30/20 cm
Ingredients
Blat
- 7 Ouă
- 150 g Unt
- 300 g Făină
- 150 g Zahăr
- 150 g Iaurt grecesc
- 700 g Caise
- 1 plic Praf de copt
- 1 lgt Esență de vanilie
Crema
- 300 g Cremă de brânză
- 200 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
- 50 g Zahăr pudră
Toping
- 30 g Ciocolată albă
Instructions
- Pentru blat, se pune în bolul unui mixer untul moale(la temperatura camerei) și zahărul. Se mixează foarte bine, apoi se adaugă ouăle pe rând , amestecând foarte bine după fiecare. Se adaugă iaurtul și praful de copt.
- Cu ajutorul unei spatule se încorporează în compoziție făina. Totul se toarnă în tava în care s-a pus hârtie de copt, desupra se aseaza feliile de caise și se introduce tava în cuptorul preîncălzit. Blatul se coace 40 minute la180°.
- După coacere se scoate blatul din tavă cu ajutorul hârtiei de copt și se lasă să se răcească pe un grătar.
- Pentru cremă, se pun ingredientele într-un bol și se mixează până crema devine aerată. Crema se pune într-un poș. Ciocolata ruptă în bucățele se pune la topit pe baie de abur. După ce s-a topit se toarnă într-un poș sau o pungă.
- Se desprinde hârtia de copt de pe blatul răcit, iar acesta se aseaza pe un platou. Crema se pune pe deasupra blatului cu poșul, în mici grămăjoare. Deasupra se șprițuiește ciocolata călduță. Prăjitura se ține la frigider până în momentul servirii.