Prăjitura negresă însiropată

Prăjitura negresă însiropată
prajitura negresa insiropata1

Prăjitura negresă însiropată este un adevărat deliciu pregătită după o rețeta veche. Este o prăjitură de casă foarte simplă cu blat pufos peste care se toarnă siropul gros ca o glazură.

Când eram eu copil rețeta prăjiturii negresă însiropată era foarte cunoscută printre gospodine. Pentru că se pregătea ușor cu ingrediente puține era dulcele sfârșitului de săptămâna. Doar că în general se făcea cu margarină pentru că untul era mai greu de găsit. Acum când se găsește orice dorim prin magazine chiar ar fi păcat să pregătim aceasă prăjitură delicioasă fără unt.

Prăjitura negresă însiropată este o prăjitură cu gust de ciocolată deși nu o conține absolut deloc. Mai poate fi acoperită cu nuca măcinată, nuca de cocos sau ciocolată rasă. Dar indiferent cum alegeți să o serviți această prăjitură va deveni una din favoritele voastre.

prajitura negresa insiropata2

Prăjitura negresă însiropată

Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 20 porţii

Equipment

  • Mixer
  • Tava 30/20

Ingredients
  

Sirop

  • 250 g Unt
  • 40 g Cacao
  • 300 ml Lapte
  • 300 g Zahăr

Blat

  • 4 Ouă
  • 150 g Zahăr
  • 280 g Făină
  • 1 plic Praf de copt
  • 1 lgt Esentă de rom
  • 1 lgt Esentă de vanilie
  • 1 praf Sare

Instructions
 

Sirop

  • Într-o cratiță se pun toate ingredientele pentru sirop și se pune pe foc. Se lasă să fiarbă, amestecând din când în când, până se topește zahărul. Se opresc 20 de linguri din sirop într-o cană iar restul se lasă să se răcească .

Blat

  • Se încălzește cuptorul la 180°. Ouăle se separă, iar albușurile se bat spumă cu zahărul. Într-un alt vas se pune siropul răcit în care se adaugă gălbenușurile pe rând. Se adaugă restul ingredientelor amestecând cu un mixer. Albușurile bătute spumă se pun la sfârșit încorporandu-le cu o spatulă sau un tel.
  • Se toarnă compoziția într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Se coace aproximativ 25-30 de minute în funcție de cuptor. După ce s-a copt se lasă câteva minute să se mai răcească. Apoi se desprinde hârtia de copt și se pune blatul înapoi în tavă. Se porționează cu un cuțit și se însiropează cu cele 20 de linguri de sirop oprite. Prăjitura se ține la frigider câteva ore.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating