Clătite rapide cu spanac

Clătite rapide cu spanac
clatite spanac

Dacă vreți un mic dejun fulger și sănătos, atunci aceste clătite rapide cu spanac sunt soluția cea mai potrivită. Am văzut rețeta la Jamie Olivier într-o emisiune și mi s-a părut foarte interesantă și rapidă.

Drept urmare a doua zi dimineață am reprodus-o și chiar am fost surprinsă de rezultat. Chiar nu mă așteptăm să fie atât de gustoase. Bineînțeles că nu am reținut cantitățile exact, dar în mare le-am nimerit. Le puteți mânca umplute cu legume, carne sau cum am făcut eu: le-am decorat cu crema de brânză cu smântână și am tăiat pe farfurie câteva roșii cherry.

clatite spanac

Clătite rapide cu spanac

Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Servings 4 porții

Equipment

  • Mixer
  • Tigaie pentru clătite

Ingredients
  

  • 1 Ou
  • 100 g Spanac congelat
  • 200 g Făină
  • 250 g Lapte
  • ¼ lgt Sare
  • Cremă de brânză
  • Roșii cherry
  • 1 lg Ulei

Instructions
 

  • Într-un castron se pun oul și sarea. Se bate cu mixerul și se adaugă laptele și spanacul. Spanacul trebuie decongelat mai întâi și apoi scurs de apă. Eu l-am scos seara din congelator și a doua zi era decongelat.
  • După ce s-a omogenizat bine compoziția se adaugă și făina. Se pune la încins o tigaie pentru clătite cu câteva picături de ulei. Din compoziția de clătite de ia cu un polonic și se pune în tigaie răsucind-o pentru a uniformiza clătita. După ce s-a rumenit pe o parte, cu o paleta se întoarce și pe partea cealaltă.
  • Vor ieși patru clătite rapide și gustoase.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating