Clătite rapide cu spanac
Dacă vreți un mic dejun fulger și sănătos, atunci aceste clătite rapide cu spanac sunt soluția cea mai potrivită. Am văzut rețeta la Jamie Olivier într-o emisiune și mi s-a părut foarte interesantă și rapidă.
Drept urmare a doua zi dimineață am reprodus-o și chiar am fost surprinsă de rezultat. Chiar nu mă așteptăm să fie atât de gustoase. Bineînțeles că nu am reținut cantitățile exact, dar în mare le-am nimerit. Le puteți mânca umplute cu legume, carne sau cum am făcut eu: le-am decorat cu crema de brânză cu smântână și am tăiat pe farfurie câteva roșii cherry.
Clătite rapide cu spanac
Equipment
- Mixer
- Tigaie pentru clătite
Ingredients
- 1 Ou
- 100 g Spanac congelat
- 200 g Făină
- 250 g Lapte
- ¼ lgt Sare
- Cremă de brânză
- Roșii cherry
- 1 lg Ulei
Instructions
- Într-un castron se pun oul și sarea. Se bate cu mixerul și se adaugă laptele și spanacul. Spanacul trebuie decongelat mai întâi și apoi scurs de apă. Eu l-am scos seara din congelator și a doua zi era decongelat.
- După ce s-a omogenizat bine compoziția se adaugă și făina. Se pune la încins o tigaie pentru clătite cu câteva picături de ulei. Din compoziția de clătite de ia cu un polonic și se pune în tigaie răsucind-o pentru a uniformiza clătita. După ce s-a rumenit pe o parte, cu o paleta se întoarce și pe partea cealaltă.
- Vor ieși patru clătite rapide și gustoase.