Go Back
oua umplute de paste

Oua umplute de Paste

Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 5 bucăți

Ingredients
  

  • 5 Ouă
  • 50 g Mortadella
  • 100 g Cremă de branză
  • 1 fir Ceapă verde
  • ½ linguriță Sare
  • linguriță Piper
  • Patrunjel verde
  • 5 Scobitori

Instructions
 

  • Ouăle se fierb 6-7 minute, la foc mic. După ce au fiert se scot din apa clocotită, cu o lingura și se pun într-un vas cu apă foarte rece. Se lasă ouăle să se răcească complet, apoi se decojesc și se taie un capac pe orizontală.
  • Cu grija, se scoate gălbenușul din cele două bucăți de albuș și se pune într-un castron.
  • Peste gălbenușuri se adaugă crema de brananza, sarea și piperul. Se pasează totul cu un blender vertical( în lipsă se poate folosi și furculița, dar necesită mai mult timp).
  • Se toacă mărunt ceapa verde și mortadella și se adaugă în compoziție. Cu o linguriță se umplu ouăle cu compoziția de gălbenușuri, se pun capacele de albuș și se fixează cu o scobitoare.
  • Ouăle umplute se aseaza pe platou, iar desupra se presară pătrunjel verde tocat.