
Nu ştiu de când ştiu această reţeţă de chec, cred că de când mă ştiu. Prima mea tentativă a fost prin clasa a 4-a şi a fost o tentativă „foarte reuşită”! Aveam o reţeţă de la o vecină şi eram foarte încântată de ceea ce făceam. Era prima oară şi surorile mele mă susţineau (am două surori mai mici). Nu ştiu de ce ni se părea nouă foarte bună compoziţia de ou cu zahăr, pentru că tot gustam din ea. Eu o linguriţă, ele câte o linguriţă şi tot aşa… Şi am copt două checuri. Au crescut foarte mult… 2 centimetri. Bine, a doua oară nu am repetat experienţa, mi-au ieşit destul de bine. Deci reţeţa de chec simplu şi pufos cu cacao o ştiu din totdeauna. 🙂

Chec simplu şi pufos cu cacao
Equipment
- Mixer
- Tavi de chec
Ingredients
- 7 Ouă
- 200 g Zahăr
- 220 g Făină
- 60 g Ulei
- 15 g Cacao
- 1 lgt Praf de copt
- 1 lgt Esenţă de vanilie
- 2 lg Zahăr pudra
- 1 praf Sare
Instructions
- Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul până devine o maioneză şi se lasă deoparte.
- Într-un bol albşurile se bat spumă cu mixerul. Se adaugă un praf de sare şi zahărul treptat până la dizolvarea acestuia.
- Când albuşuririle au devenit o bezea tare şi lucioasă se adaugă gălbenuşurile puţin câte puţin. Cu un tel se încorporează şi făina, amestecând de jos în sus, praful de copt şi esenţa de vanilie.
- Se pune hârtie de copt în două tăvi de chec. Se opresc din compoziţie aproximativ 200g, care se amestecă cu cacaoa. Restul se toarnă în cele doua tăvi în mod egal.
- Compoziţia cu cacao se pune cu o lingură în mijlocul fiecărei forme de chec. Se pun formele în cuptorul încins în prealabil şi se coc la 180° circa 20-25 de minute, cu ventilaţie.
- După ce au trecut testul scobitorii, se scot din cuptor şi se lasă la racit. Se pudrează cu zahăr pudră.