Tartă cu dovlecei și brânză
Este vară și toată lumea preferă să mănânce mai ușor și mai sănătos. Această tartă cu dovlecei și brânză este o rețetă de vară. Poate fi pregătită de oricine cu orice tip de brânză are prin frigider. Eu am folosit cașcaval și o cremă de brânză de capră. Este o rețetă potrivită pentru cei care urmează un mod de viață keto sau pentru cei care vor să reducă numărul de carbohidrați. Alături de o salată poate fi o cină perfectă.
Tartă cu dovlecei și brânză
Ingredients
- 4 Ouă
- 1 Dovlecel mare
- 50 g Cașcaval Poate fi înlocuit cu alt tip de branză tare
- 70 g Cremă de branză de capră Poate fi înlocuit cu alt tip de branză
- 30 g Unt Dintre care 10g pentru uns tava
- 1 lg Untură
- 25 g Tărațe psyllium
- 25 g Faină de cocos
- Sare
- Piper
Instructions
- Într-un castron se bat ouăle și se adaugă tărâțele de psyllium, făina de cocoș, brânzeturile, untul și untura topite la temperatura camerei.
- Dovlecelul spălat se dă pe răzătoarea mare, se stoarce de zeamă și se adaugă în compoziție. Se potrivește gustul cu sare și piper.
- Într-o tavă de tartă, unsă cu unt, se adaugă compoziția, se nivelează și se pune la copt în cuptorul încins în prealabil.
- Se coace la 170° aproximativ 30-35 de minute cu ventilație.