Go Back
chec simplu si pufos cu cacao

Chec simplu şi pufos cu cacao

Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Servings 10 porţii

Equipment

  • Mixer
  • Tavi de chec

Ingredients
  

  • 7 Ouă
  • 200 g Zahăr
  • 220 g Făină
  • 60 g Ulei
  • 15 g Cacao
  • 1 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Esenţă de vanilie
  • 2 lg Zahăr pudra
  • 1 praf Sare

Instructions
 

  • Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul până devine o maioneză şi se lasă deoparte.
  • Într-un bol albşurile se bat spumă cu mixerul. Se adaugă un praf de sare şi zahărul treptat până la dizolvarea acestuia.
  • Când albuşuririle au devenit o bezea tare şi lucioasă se adaugă gălbenuşurile puţin câte puţin. Cu un tel se încorporează şi făina, amestecând de jos în sus, praful de copt şi esenţa de vanilie.
  • Se pune hârtie de copt în două tăvi de chec. Se opresc din compoziţie aproximativ 200g, care se amestecă cu cacaoa. Restul se toarnă în cele doua tăvi în mod egal.
  • Compoziţia cu cacao se pune cu o lingură în mijlocul fiecărei forme de chec. Se pun formele în cuptorul încins în prealabil şi se coc la 180° circa 20-25 de minute, cu ventilaţie.
  • După ce au trecut testul scobitorii, se scot din cuptor şi se lasă la racit. Se pudrează cu zahăr pudră.