Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul până devine o maioneză şi se lasă deoparte.
Într-un bol albşurile se bat spumă cu mixerul. Se adaugă un praf de sare şi zahărul treptat până la dizolvarea acestuia.
Când albuşuririle au devenit o bezea tare şi lucioasă se adaugă gălbenuşurile puţin câte puţin. Cu un tel se încorporează şi făina, amestecând de jos în sus, praful de copt şi esenţa de vanilie.
Se pune hârtie de copt în două tăvi de chec. Se opresc din compoziţie aproximativ 200g, care se amestecă cu cacaoa. Restul se toarnă în cele doua tăvi în mod egal.
Compoziţia cu cacao se pune cu o lingură în mijlocul fiecărei forme de chec. Se pun formele în cuptorul încins în prealabil şi se coc la 180° circa 20-25 de minute, cu ventilaţie.
După ce au trecut testul scobitorii, se scot din cuptor şi se lasă la racit. Se pudrează cu zahăr pudră.