Salam de biscuiți cu fistic

Salam de biscuiți cu fistic
salam de biscuiti cu fistic

Salam de biscuiți cu fistic, un desert foarte aromat pregătit la rece. Salam de biscuiți cu arome orientale.

Dacă doriți să vă incatati papilele gustative cu arome delicate, orientale atunci acest salam de biscuiți cu fistic este fix ceea ce trebuie. Acest desert cucerește de la prima degustare. Se pregătește foarte simplu, din câteva ingrediente dar nu orice fel de ingrediente, puțin mai altfel decât la un salam de biscuiți obișnuit. Cum ar fi rahat de trandafiri, a cărui aromă se potrivit foarte bine cu fisticul și gustul laptelui condensat. 

Va recomand să lăsăți salamul de biscuiți înfășurat în folie alimentară peste noapte în frigider iar a două zi să îl dați prin fistic măcinat și să îl feliați. Dacă nu îl consumați pe tot la o masă, iese destul de mult totuși, rezistă foarte bine în frigider câteva zile. De exemplu dacă îl pregătiți în weekend veți avea desertul asigurat în săptămâna următoare. Iar dacă doriți sa încercați un salam de biscuiți la fel de grozav dar mai aproape de gustul obișnuit al acestui tip de desert găsiți pe blog salam de biscuiți cu lapte condensat.

salam de biscuiti cu fistic

Salam de biscuiți cu fistic

Prep Time 30 minutes
timp de racire 12 hours
Servings 2 suluri

Ingredients
  

  • 400 g Biscuiți petit beurre
  • 150 g Unt
  • 150 g Rahat de trandafiri
  • 1 cutie Lapte condensat neîndulcit
  • 50 g Fistic tocat
  • 50 g Fistic măcinat
  • 1 lgt Esența de vanilie

Instructions
 

  • Într-un vas încăpător se pun biscuiții rupți în bucăți. Untul și laptele condensat se topesc pe baie de abur și se toarnă peste biscuiți. Se amestecă foarte bine cu o lingură apoi se acoperă vasul cu folie alimentară și se lasă 30 minute.
  • După ce compoziția s-a răcit se adaugă esență de vanilie, rahatul tăiat pătrățele și fisticul tocat. Se amestecă cu mâna apoi se împarte compoziția în două părți. Se înfășoară fiecare parte de compoziție în folie alimentară, strâns și se rulează. Se pun sulurile de salam în frigider de preferat peste noapte.
  • Înainte de servire se scoate folia alimentară de pe salamul de biscuți iar acesta se dă prin fistic măcinat apoi se feliază.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating