pappardelle cu dovleac

Pappardelle cu dovleac

pappardelle cu dovleac

Pappardelle cu dovleac, cremoase și gustoase, cu parmezan din belșug. Simplu, rapid și delicios.

Dacă există o rețetă care să aducă instant o stare de bine, aceasta este, pappardelle cu dovleac plăcintar și mult parmezan. Nu știu cum e la voi, dar la mine orice conține dovleac plăcintar este neapărat bun și foarte gustos. Pe blog, daca răsfoiți, găsiți rețete cu acest super aliment, care are beneficii pentru imunitate și digestie. Și pentru că îmi place foarte mult să consum dovleacul plăcintar, sigur vor mai veni și alte rețete delicioase cu el.

Să revin la rețeta de azi și să o iau cu începutul. Cum am mai scris în introducerea altor rețete, eu mai întăi coc în cuptor dovleacul spălat, curățat de semințe și feliat. După ce l-am copt, congelez ce nu folosesc atunci și astfel am dovleac copt, la îndemână, oricând. Așa că, ori de câte ori îmi trebuie la vre-o rețetă, mă bazez mereu pe dovleacul congelat.

Pentru preparatul pe care vi-l propun azi, am ales să folosesc un tip de paste care să poată fi îmbrăcate cât mai bine în sosul de dovleac. Am folosit pappardelle, niște paste late, că niște panglici, care prind perfect fiecare picătură de sos. Rezultatul? Un bol cu paste care nu doar că arată frumos, dar te face să mai vrei o porție. Mai ales dacă a fost adăugat parmezan din belșug. La acest preparat, parmezanul chiar face diferență.

Deci, dacă vreți să nu stați mult în bucătărie, dar să pregătiți ceva bun de mâncare, rapid, cu ingrediente puține, atunci neapărat să încercați această rețetă. E confort, e culoare, e sezon în farfurie și abia aștept să o încercați și voi.

pappardelle cu dovleac

Pappardelle cu dovleac

Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2 porții

Ingredients
  

  • 150 g Piure de dovleac copt
  • 1 cățel Usturoi
  • 1 lg Ulei de masline
  • 150 g Pappardelle
  • 30 g Parmezan ras
  • ½ lgt Sare
  • ½ lgt Piper

Instructions
 

  • Pastele se pun în apă fierbinte, cu sare, să fiarbă și se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • La jumătatea timpului de fierbere al pastelor se pregătește sosul. Se călește usturoiul, dat pe răzătoare, în uleiul de măsline. Se adaugă piureul de dovleac, 50g apă de la paste, sare și piper și se lasă să fiarbă puțin.
  • Pastele fierte se scurg de apă, se adaugă peste sos, împreună cu jumătate din cantitatea de parmezan și se amestecă.
  • Pastele se pun în boluri și se servesc cu mult parmezan presărat, deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating