Go Back
pappardelle cu dovleac

Pappardelle cu dovleac

Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2 porții

Ingredients
  

  • 150 g Piure de dovleac copt
  • 1 cățel Usturoi
  • 1 lg Ulei de masline
  • 150 g Pappardelle
  • 30 g Parmezan ras
  • ½ lgt Sare
  • ½ lgt Piper

Instructions
 

  • Pastele se pun în apă fierbinte, cu sare, să fiarbă și se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • La jumătatea timpului de fierbere al pastelor se pregătește sosul. Se călește usturoiul, dat pe răzătoare, în uleiul de măsline. Se adaugă piureul de dovleac, 50g apă de la paste, sare și piper și se lasă să fiarbă puțin.
  • Pastele fierte se scurg de apă, se adaugă peste sos, împreună cu jumătate din cantitatea de parmezan și se amestecă.
  • Pastele se pun în boluri și se servesc cu mult parmezan presărat, deasupra.