Tocăniță de ciuperci cu ardei kapia

Tocăniță de ciuperci cu ardei kapia, un preparat rapid ce poate fi servit ca fel pricipal sau ca și garnitură. Un fel de mâncare ideal în zilele de post, pentru cei ce nu consumă carne sau țin un anumit regim alimentar.

Una din rețetele fără carne dar foarte apreciată la noi este și această tocăniță de ciuperci cu ardei kapia. Se pregătește foarte ușor cu doar câteva ingrediente și alături de o mămăliguță este delicioasă.

Am folosit ciuperci champignon proaspete pe care le-am feliat după ce le-am trecut rapid sub un jet de apă rece. Asta este partea care ia cel mai mult timp din pregătirea ingredientelor în rest totul merge mult mai rapid. Între timp puteți pune de o mămăliguță și vor fi gata de servit în același timp. Am ales să folosesc ardeii kapia, mari și cărnoși, încă sunt în piață, pentru că sunt mai ușor de digerat deși este la fel de gustoasta și cu alte tipuri de ardei.

Cum tocmai a început postul Crăciunului această tocăniță de ciuperci este binevenită, iar pe blog mai sunt și alte rețete de post pe care le puteți pregăti. Mai gasiți idei de preparate simple și delicioase si pe pagină mea de Instagram sau pe TikTok.

tocanita deciuperci cu ardei kapia

Tocăniță de ciuperci cu ardei kapia

Prep Time 30 mins
Cook Time 35 mins
Total Time 1 hr 5 mins
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 500 g Ciuperci
  • 200 g Piure de roșii sau suc de roșii concentrat
  • 2 Cepe
  • 4 Ardei kapia
  • 35 g Ulei
  • 100 g Apă
  • 1 cub Concentrat de legume sau 1 lg. legume deshidratate
  • ½ lgt Boia iute
  • ½ lgt Sare
  • ½ lgt Piper
  • 2 lg Mărar si patrunjel tocat
  • 1 căpățână Usturoi mică

Instructions
 

  • Se spală și se feliază ciupercile. Ardeii se curată de cotoare, se spală și se toacă. Se încălzește apa în care s-a dizolvat concentratul de legume.
  • Ceapă se curăță, se toacă mărunt și se călește în ulei pana se înmoaie. Se pun ardeii tocați și se amestecă. Se adaugă ciupercile, se amestecă și se lasă să fiarbă sub capac până scade apa pe care o lasă amestecând din când în când.
  • Se adaugă piureul de roșii, boia, sarea, piperul și apa și se lasă să fiarbă câteva minute. Apoi se curată usturoiul, se toacă mărunt sau se trece prin presă și se adaugă în mâncare împreună cu verdeața.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating