cheesecake cu afine si lime

Cheesecake cu afine și lime

Cheesecake cu afine si lime

Cheesecake cu afine și lime, fin, răcoritor și ușor de facut, desertul perfect pentru momentele speciale.

Există deserturi care iți cuceresc papilele gustative de la prima linguriță și altele care îți aduc, pe lângă gust și o stare de bine. Din a doua categorie face parte și acest cheesecake cu afine și lime. Este cremos, răcoritor și plin de contraste. Dulceața ușor acrișoară a afinelor se potrivește minunat cu aroma proaspătă de lime și cu textura fină a cremei de brânză.

Nu este doar un desert frumos de pus pe masă, ci și unul surprinzaror de simplu de preparat. Fie că îl faci pentru o ocazie specială, pentru a impresiona invitații, fie că vrei doar să te răsfeți într-o după-amiază liniștită, acest cheesecake iți aduce acea combinație perfectă de eleganță și prospețime. Și mai ales, are acel farmec aparte al deserturilor de vară, dar care se pot savura în orice anotimp.

Rămâi alături de mine și descoperă pașii rețetei, dar și câteva trucuri simple care te vor ajuta să obții un cheesecake perfect de fiecare dată.

cheesecake cu afine si lime

Cheesecake cu afine și lime

Prep Time 30 minutes
timp de racire 4 hours
Total Time 4 hours 30 minutes

Equipment

  • 1 Tavă detașabilă pentru tort 23cm

Ingredients
  

  • 150 g Unt
  • 350 g Biscuiți digestivi
  • 200 g Afine
  • 400 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • 1 conservă Lapte condensat
  • 3 Lime
  • 1 lgt Esenta de vanilie

Decor

  • 50 g Afine
  • 1 lg Biscuiți sfărâmați
  • Coajă rasă de lime

Instructions
 

  • Biscuiții se macină și se pun într-un castron. Peste ei se adaugă untul topit și se amestecă împreună. Se pune hârtie de copt pe fundul formei de tort pentru a fi mai ușor de mutat cheescake-ul pe un platou atunci când este gata.
  • Amestecul de biscuiți se pune peste hârtia de copt. Cu o lingură se tasează biscuiții pe fundul formei și se ridică, în strat egal de jur împrejur pe pereții formei într-o bordură de aproximativ cinci centimetri. Tava se pune în congelator pentru 20-30 minute.
  • Afinele se pasează cu un blender, apoi se dau prin sită.
  • Într-un bol se pune frișca, laptele condensat, sucul de lime și esența de vanilie. Se băț foarte bine cu mixerul, iar compoziția obținută se toarnă în tava scoasă din congelator.
  • Cu o lingură se pune piureul de afine deasupra, din loc în loc, iar cu o frigăruie se amestecă ușor în compoziție. Cheesecake-ul se pune în frigider pentru patru ore sau eventual peste noapte.
  • După timpul de răcire se scoate inelul tăvii și cu grijă, cu ajutorul hârtiei de copt se mută cheesecake-ul pe un platou. Se decorează cu coajă rasă de lime, biscuiți sfărâmați și afine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating