Go Back
cheesecake cu afine si lime

Cheesecake cu afine și lime

Prep Time 30 minutes
timp de racire 4 hours
Total Time 4 hours 30 minutes

Equipment

  • 1 Tavă detașabilă pentru tort 23cm

Ingredients
  

  • 150 g Unt
  • 350 g Biscuiți digestivi
  • 200 g Afine
  • 400 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
  • 1 conservă Lapte condensat
  • 3 Lime
  • 1 lgt Esenta de vanilie

Decor

  • 50 g Afine
  • 1 lg Biscuiți sfărâmați
  • Coajă rasă de lime

Instructions
 

  • Biscuiții se macină și se pun într-un castron. Peste ei se adaugă untul topit și se amestecă împreună. Se pune hârtie de copt pe fundul formei de tort pentru a fi mai ușor de mutat cheescake-ul pe un platou atunci când este gata.
  • Amestecul de biscuiți se pune peste hârtia de copt. Cu o lingură se tasează biscuiții pe fundul formei și se ridică, în strat egal de jur împrejur pe pereții formei într-o bordură de aproximativ cinci centimetri. Tava se pune în congelator pentru 20-30 minute.
  • Afinele se pasează cu un blender, apoi se dau prin sită.
  • Într-un bol se pune frișca, laptele condensat, sucul de lime și esența de vanilie. Se băț foarte bine cu mixerul, iar compoziția obținută se toarnă în tava scoasă din congelator.
  • Cu o lingură se pune piureul de afine deasupra, din loc în loc, iar cu o frigăruie se amestecă ușor în compoziție. Cheesecake-ul se pune în frigider pentru patru ore sau eventual peste noapte.
  • După timpul de răcire se scoate inelul tăvii și cu grijă, cu ajutorul hârtiei de copt se mută cheesecake-ul pe un platou. Se decorează cu coajă rasă de lime, biscuiți sfărâmați și afine.