mancare de cartofi cu piept de pui

Mâncare de cartofi cu piept de pui

Mâncare de cartofi cu piept de pui, rapidă, simplă și super gustoasă, exact ce ai nevoie după o zi plină.

Astăzi vă propun o rețetă simplă, dar tare gustoasă, numai bună pentru zilele în care vrem să gătim ceva rapid și sățios, mâncare de cartofi cu piept de pui. Am combinat câteva ingrediente pe care le aveam deja în casă, piept de pui, cartofi, roșii din conservă și un pic de pesto roșu și a ieșit o mâncare de te lingi pe degete! Scuzați expresia, dar chiar se potrivește!!

Este genul de mâncare care merge foarte bine atunci când căldura de afară nu ne lasă să stăm prea mult în bucătărie sau să deschidem cuptorul. Eu, după ce am evitat mâncarea gătita o săptămână, tot din cauza caniculei, am simțit nevoia să gătesc ceva rapid în casă. Așa că am apelat la ceea ce aveam în camară, iar alături de o salată a fost o masă regească. Știți și voi, genul acela de mâncare cu miros îmbietor, care adună toată familia la masă.

Hai să vă arat, pas cu pas, cum pregătesc eu acest fel de mâncare, din câteva ingrediente și sper din suflet să vă placă și vouă!

mancare de cartofi cu piept de pui

Mâncare de cartofi cu piept de pui

Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 6 porții

Ingredients
  

  • 1 kg Cartofi
  • 500 g Piept de pui
  • 2 Cepe
  • 2 căței Usturoi
  • 1 conservă Roșii tocate
  • 2 lgt Pesto roșu
  • 30 g Ulei
  • 400 g Apă
  • 1 lgt Boia dulce
  • 1 lgt Sare
  • ½ lgt Piper
  • Pătrunjel verde

Instructions
 

  • Cartofii curățați și spălați se taie cuburi. Pieptul de pui spălat, tăiat și el cuburi se rumenește în jumătate din cantitatea de ulei, apoi se scoate din cratiță pe o farfurie.
  • În aceeași cratiță se adaugă uleiul rămas și se rumenesc cele două cepe tăiate mărunt. Se adaugă roșiile din conservă, pesto, boia și se lasă să dea câteva clocote.
  • Se continuua cu cartofii tăiați, pieptul de pui și apa, se amestecă, apoi se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.
  • Când cartofii au fiert, adică intra furculiță ușor în ei, se condimentează mâncarea cu sare și piper și se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating