Go Back
mancare de cartofi cu piept de pui

Mâncare de cartofi cu piept de pui

Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 6 porții

Ingredients
  

  • 1 kg Cartofi
  • 500 g Piept de pui
  • 2 Cepe
  • 2 căței Usturoi
  • 1 conservă Roșii tocate
  • 2 lgt Pesto roșu
  • 30 g Ulei
  • 400 g Apă
  • 1 lgt Boia dulce
  • 1 lgt Sare
  • ½ lgt Piper
  • Pătrunjel verde

Instructions
 

  • Cartofii curățați și spălați se taie cuburi. Pieptul de pui spălat, tăiat și el cuburi se rumenește în jumătate din cantitatea de ulei, apoi se scoate din cratiță pe o farfurie.
  • În aceeași cratiță se adaugă uleiul rămas și se rumenesc cele două cepe tăiate mărunt. Se adaugă roșiile din conservă, pesto, boia și se lasă să dea câteva clocote.
  • Se continuua cu cartofii tăiați, pieptul de pui și apa, se amestecă, apoi se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă, amestecând din când în când cu o lingură de lemn.
  • Când cartofii au fiert, adică intra furculiță ușor în ei, se condimentează mâncarea cu sare și piper și se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.