Dacă spun că azi pregătesc plăcintă cu ton și ceapă verde atunci pot spune că vom mânca regeste . Este genul de plăcintă foarte sățioasă și foarte gustoasă, pe placul întregii familii.
Sunt într-o continuă criză de timp, mereu alerg să fac cât mai multe și mai bine pentru toți membrii familiei. Stiu că sunt ca mine multe dintre voi și stiu că nu este bine să ne punem atâtea sarcini în spate continuu. Nu se oprește timpul în loc daca facem altfel și totuși… Într-o astfel de zi în care îmi tot spuneam că mai fac ba una ba alta prin casă, dar mai ales în bucătărie și mă opresc, să mai respir ca tot omul, am văzut. Am văzut în frigider jumătate de pachet de foitaj, rămas de la alt preparat pe care-l făcusem cu câteva ore mai devreme. Și cum nu puteam să-l recongelez și ca să nu fac risipă alimentară am zis să încropesc rapid ceva cu el. M-am uitat în frigider să văd cam ce mi-a mai rămas, m-am uitat prin debara și am ajuns la concluzia că cea mai buna soluție ar fi o plăcintă. O plăcintă cu ton pentru că tonul este preferatul tuturor din casă și era ultima conserva de peste pe care o aveam în debara. Din fericire, pentru că la noi conservele de ton nu rămân cu săptămânile în debara fară a fi consumate.
Astfel, cu evaluarea ingredientelor făcută m-am apucat de treaba și am pregătit în zece minute cea mai gustoasă plăcintă cu ton și ceapă verde. Greu a fost să așteptam să se răcească după ce s-a copt pentru că mirosea foarte apetisant. Am reușit totuși să o porționez călduță și să fac câteva poze pe fugă, apoi am mâncat cu poftă. Bună, bună rău! Trebuie făcută cât mai des.
Plăcintă cu ton și ceapă verde
Equipment
- Tavă 15/24 cm
Ingredients
- 400 g Aluat foitaj
- 1 conservă Ton bucați
- 2 fire Ceapă verde
- 2 lingurițe Pesto roșu
- 70 g Cașcaval ras
- 30 g Parmezan ras
- 150 g Smântână 30% grăsime
- 4 Ouă
- ½ linguriță Sare
- ⅓ linguriță Piper
Instructions
- Aluatul foitaj se aseaza într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt, ridicând marginile aluatului pe pereții tăvii. Se unge aluatul cu pesto roșu și se presară ceapă verde tocată.
- Se scurge conserva de ton de apa în care a stat, într-o strecurătoare și se presară tonul peste ceapa verde în tavă.
- Smantana se amesteca cu ouale, sarea si piperul si jumatate din cantitatea de cascaval si parmezan. Se toarna compozitia in tava.
- Se trag marginile aluatului foitaj, cât se poate, peste umplutură și se presară deasupra restul de brânzeturi.
- Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace plăcinta 35 minute la 200°. După ce s-a rumenit foarte bine se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească aproximativ cinci minute apoi cu ajutorul hârtiei de copt se scoate plăcinta din tavă. Se lasă să se răcească comple pe un grătar, apoi se porționează.
M-am bucurat ca am gasit aceasta reteta pentru ca imi venea sa prepar ceva gustos, satios si usor pentru cina, iar rezultatul a iesit mai mult decat bun. O placinta foarte gustoasa cu ton si ceapa verde pe care o poti servi familiei tale pentru cina. Eu personal, aici in familia noastra introdusesem deja aceasta placinta cu ton si ceapa verde intre preferate si recomand cu drag tuturor!
Ma bucura comentariul tau si iti multumesc. Daca doresti ma poti urmari si pe pagina de instagram pentru mai multe noutati.