Ciocolata, untul, cafeaua preparată, zahărul și apa se pun într-un castron pe baie de abur amestecând până se topesc. Se ia de pe foc și se adaugă laptele și uleiul. Apoi se încorporează ouăle unul câte unul.
În alt castron se amestecă făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Acestea se adaugă peste compoziția de ciocolată. Se adaugă și esența de vanilie și cea de cafea. Se tapetează o tavă de tort cu hârtie de copt și se toarnă în ea compoziția.
Tava se pune în cuptorul încins în prealabil. Se coace la 170° timp de 20-25 de minute.
Crema de unt
Untul se omogenizează într-un castron cu ajutorul unui mixer la viteză mică. Se adaugă treptat zahărul pudra și se continuă baterea la viteză mare. Se adaugă și laptele iar când crema a devenit fină și aerată se pune jumătate într-un poș Cu cealaltă jumătate se îmbracă tortul.
Glazura
Ciocolata, laptele și uleiul se pun la topit pe baie de abur. Când a devenit fină și lucioasă se ia de pe foc și se lasă la răcit complet.
Asamblare
Blatul de tort rece se pune pe un platou și se îmbracă cu crema de unt. Glazura se pune într-o pungă și se decorează cu ea marginile tortului. Tortul se pune la rece pentru 15 minute. Apoi se scoate și se decorează tortul pe margine de jur împrejur cu crema de unt. Pe deasupra se pun bomboane de tip Toffifee. Tortul se pune la rece pentru câteva ore.