Rețeta pentru blat a se vedea mai sus prin butonul: Click aici! Am înlocuit doar untul cu 20g de ulei.
Blatul l-am copt într-o tavă detașabilă cu diametrul de 18 cm și tapetată cu hârtie de copt.
Cât timp am copt blatul, am fiert siropul.
Sirop
Într-un ibric am pus zahărul și apa la fiert. Când zahărul s-a topit, l-am tras de pe foc și am adăugat esența de vanilie.
Se lasă la răcit.
Cremă
Într-un bol se freacă untul (lăsat la temperatura camerei) cu zahărul pudră. Treptat se adaugă câte o lingură de mascarpone și se bate până se încorporează perfect.
Separat se bate smântâna pentru frișcă, în care se adaugă și un întăritor.
După ce a fost bătută frișca, se pune treptat peste crema de unt cu mascarpone, amestecând ușor.
Acum se adaugă esența de vanilie și colorantul alimentar mov.
Asamblare
Am tăiat blatul în trei și l-am însiropat. Cu o parte din cremă am umplut blatul, iar restul am oprit pentru decorare.