Go Back
tort lavanda 2

Tort fin cu lavandă

Prep Time 25 minutes
Cook Time 5 hours
Servings 8 porții

Equipment

  • Mixer
  • Tavă detașabilă

Ingredients
  

Sirop

  • 100 g Zahăr
  • 250 g Apă
  • 1 lgt Esență de vanilie

Crema

  • 160 g Unt
  • 100 g Zahăr pudră
  • 250 g Mascarpone
  • 180 g Smântână dulce pentru frișcă
  • 1 Întăritor de frișcă
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 praf Sare
  • Colorant alimentar mov

Decor

  • Lavandă

Instructions
 

  • Rețeta pentru blat a se vedea mai sus prin butonul: Click aici! Am înlocuit doar untul cu 20g de ulei.
  • Blatul l-am copt într-o tavă detașabilă cu diametrul de 18 cm și tapetată cu hârtie de copt.
  • Cât timp am copt blatul, am fiert siropul.

Sirop

  • Într-un ibric am pus zahărul și apa la fiert. Când zahărul s-a topit, l-am tras de pe foc și am adăugat esența de vanilie.
  • Se lasă la răcit.

Cremă

  • Într-un bol se freacă untul (lăsat la temperatura camerei) cu zahărul pudră. Treptat se adaugă câte o lingură de mascarpone și se bate până se încorporează perfect.
  • Separat se bate smântâna pentru frișcă, în care se adaugă și un întăritor.
  • După ce a fost bătută frișca, se pune treptat peste crema de unt cu mascarpone, amestecând ușor.
  • Acum se adaugă esența de vanilie și colorantul alimentar mov.

Asamblare

  • Am tăiat blatul în trei și l-am însiropat. Cu o parte din cremă am umplut blatul, iar restul am oprit pentru decorare.
  • Am decorat tortul cu flori de lavandă.