Tort fin cu lavandă

Tort fin cu lavandă
tort lavanda 3

De mult timp îmi doream să fac un tort cu lavandă, dar până azi nu am reușit. Ceea ce pot spune sigur este că a meritat așteptarea! Acest tort fin cu lavandă este un tort simplu, cu blat genoise, ce nu necesită mult timp pentru pregătire. Crema de unt cu mascarpone și frișcă, colorată în această culoare superbă a lavandei, este foarte fină. Dacă nu ați încercat până acum lavandă în deserturi sau decor, eu zic să faceți o încercare. Poate unii sunt reticenți în privința gustului (cum sunt fetele mele), dar pentru decorare este foarte potrivită.

tort lavanda 4

Blatul de tort genoise l-am folosit și la rețeta de Ruladă cu capşuni şi cremă de mascarpone. Am înlocuit doar untul cu 20g de ulei. Rețeta de blat genoise o puteți găsi aici:

tort lavanda 2

Tort fin cu lavandă

Prep Time 25 minutes
Cook Time 5 hours
Servings 8 porții

Equipment

  • Mixer
  • Tavă detașabilă

Ingredients
  

Sirop

  • 100 g Zahăr
  • 250 g Apă
  • 1 lgt Esență de vanilie

Crema

  • 160 g Unt
  • 100 g Zahăr pudră
  • 250 g Mascarpone
  • 180 g Smântână dulce pentru frișcă
  • 1 Întăritor de frișcă
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 praf Sare
  • Colorant alimentar mov

Decor

  • Lavandă

Instructions
 

  • Rețeta pentru blat a se vedea mai sus prin butonul: Click aici! Am înlocuit doar untul cu 20g de ulei.
  • Blatul l-am copt într-o tavă detașabilă cu diametrul de 18 cm și tapetată cu hârtie de copt.
  • Cât timp am copt blatul, am fiert siropul.

Sirop

  • Într-un ibric am pus zahărul și apa la fiert. Când zahărul s-a topit, l-am tras de pe foc și am adăugat esența de vanilie.
  • Se lasă la răcit.

Cremă

  • Într-un bol se freacă untul (lăsat la temperatura camerei) cu zahărul pudră. Treptat se adaugă câte o lingură de mascarpone și se bate până se încorporează perfect.
  • Separat se bate smântâna pentru frișcă, în care se adaugă și un întăritor.
  • După ce a fost bătută frișca, se pune treptat peste crema de unt cu mascarpone, amestecând ușor.
  • Acum se adaugă esența de vanilie și colorantul alimentar mov.

Asamblare

  • Am tăiat blatul în trei și l-am însiropat. Cu o parte din cremă am umplut blatul, iar restul am oprit pentru decorare.
  • Am decorat tortul cu flori de lavandă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating