Go Back
tort_ganas_1

Tort din albușuri și ganaș de ciocolată

Prep Time 5 hours
Cook Time 25 minutes
Servings 8 porții

Equipment

  • Mixer

Ingredients
  

Blat

  • 8 Albușuri
  • 150 g Unt 80% grasime
  • 200 g Zahăr pudră
  • 150 g Făină
  • 100 g Migdale macinate

Crema

  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Cremă de ciocolată (tartinabilă)

Ganas

  • 200 g Ciocolată cu lapte
  • 200 g Smântână dulce pentru frișcă

Sirop

  • 100 g Zahăr
  • 250 g Apă
  • 50 g Apă de trandafiri

Instructions
 

Blat

  • Într-un bol se freacă untul cu zahărul, se adaugă făina și migdalele mărunțite. Și se lasă deoparte.
  • În alt bol perfect curat și degresat se bat albușurile cu un praf de sare. După ce au devenit o spumă fermă se încorporează treptat în crema de unt.
  • Într-o forma detașabilă de tort, cu diametrul de 18 cm și tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziția și se coace la 170°.
  • Când blatul s-a copt se lasă la răcit în formă.

Cremă

  • Se mixează crema de ciocolată cu mascarpone într-un castron până devine o cremă fină și aerată. Din cremă se ia și se pune într-un poș atât cât este nevoie pentru a se forma rozete la decor.

Sirop

  • Într-un ibric se pun zahărul și apa să fiarbă. După ce zahărul s-a topit se oprește focul și se adaugă apa de trandafiri. Se lasă să se răcească.

Ganas

  • Într-o cratiță se pune smântâna să se încălzească, dar nu să fiarbă. Se adaugă ciocolata tăiată mărunt, se lasă 2-3 minute și apoi se amestecă până devine o cremă fluidă.

Asamblare

  • Se taie blatul în patru și se pune pe un platou de servit partea care a fost deasupra. Se însiropează și se adaugă peste aceasta o treime din cremă.
  • Apoi se mai pune o parte de blat, se însiropează și se adaugă crema.
  • Și tot așa până încheiem cu partea de blat care a fost dedesubt. Se nivelează de jur împrejur cu o spatulă.
  • Începând din mijlocul blatului se toarnă ganașul, îmbrăcând toate laturile tortului. Se lasă la răcit o jumătate de oră.
  • După ce s-a răcit se scoate și se decorează cu crema de ciocolată pe care am oprit-o în poș, formând rozete.
  • Se adaugă prăjiturele de tip Eti Puf tăiate pe jumătate și căpșuni tăiate pe jumătate pentru decor.