Tort din albușuri și ganaș de ciocolată

Daca vă plac torturile sau prăjiturile cu ciocolată, atunci acest tort din albușuri și ganaș de ciocolată va fi cu siguranță pe placul vostru. Când îmi rămân albușuri de la alte prăjituri sau maioneză, le pun în pungulițe în congelator. Când vreau să le folosesc, le dezgheț din timp și le las la temperatura camerei. De obicei peste noapte.

tort_ganas_3

Acest tort se pregătește foarte ușor și repede. Eu am ales să-l ornez cu căpșuni și prăjiturele de tip Eti Puf. Ganașul de ciocolată este o cremă fină, delicată și cremoasă și se poate folosi la multe deserturi. Se obține prin încorporarea de ciocolată în frișca nebătută și încălzită. Este un tort fin ce va încânta orice iubitor de ciocolată!

tort_ganas_1

Tort din albușuri și ganaș de ciocolată

Prep Time 5 hrs
Cook Time 25 mins
Servings 8 porții

Equipment

  • Mixer

Ingredients
  

Blat

  • 8 Albușuri
  • 150 g Unt 80% grasime
  • 200 g Zahăr pudră
  • 150 g Făină
  • 100 g Migdale macinate

Crema

  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Cremă de ciocolată (tartinabilă)

Ganas

  • 200 g Ciocolată cu lapte
  • 200 g Smântână dulce pentru frișcă

Sirop

  • 100 g Zahăr
  • 250 g Apă
  • 50 g Apă de trandafiri

Instructions
 

Blat

  • Într-un bol se freacă untul cu zahărul, se adaugă făina și migdalele mărunțite. Și se lasă deoparte.
  • În alt bol perfect curat și degresat se bat albușurile cu un praf de sare. După ce au devenit o spumă fermă se încorporează treptat în crema de unt.
  • Într-o forma detașabilă de tort, cu diametrul de 18 cm și tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziția și se coace la 170°.
  • Când blatul s-a copt se lasă la răcit în formă.

Cremă

  • Se mixează crema de ciocolată cu mascarpone într-un castron până devine o cremă fină și aerată. Din cremă se ia și se pune într-un poș atât cât este nevoie pentru a se forma rozete la decor.

Sirop

  • Într-un ibric se pun zahărul și apa să fiarbă. După ce zahărul s-a topit se oprește focul și se adaugă apa de trandafiri. Se lasă să se răcească.

Ganas

  • Într-o cratiță se pune smântâna să se încălzească, dar nu să fiarbă. Se adaugă ciocolata tăiată mărunt, se lasă 2-3 minute și apoi se amestecă până devine o cremă fluidă.

Asamblare

  • Se taie blatul în patru și se pune pe un platou de servit partea care a fost deasupra. Se însiropează și se adaugă peste aceasta o treime din cremă.
  • Apoi se mai pune o parte de blat, se însiropează și se adaugă crema.
  • Și tot așa până încheiem cu partea de blat care a fost dedesubt. Se nivelează de jur împrejur cu o spatulă.
  • Începând din mijlocul blatului se toarnă ganașul, îmbrăcând toate laturile tortului. Se lasă la răcit o jumătate de oră.
  • După ce s-a răcit se scoate și se decorează cu crema de ciocolată pe care am oprit-o în poș, formând rozete.
  • Se adaugă prăjiturele de tip Eti Puf tăiate pe jumătate și căpșuni tăiate pe jumătate pentru decor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating